Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coronavirus, Bundesliga: Ministrul german al Sportului ar fi de acord cu reluarea campionatului în luna mai

Sunday, 03 May 2020, 11:06 Sursă: Andrei Zbîrnea

"Eu găsesc calendarul propus de Liga germană de fotbal plauzibil şi susţin o reluare în luna mai", a declarat Horst Seehofer, cu trei zile înaintea unei reuniuni a autorităţilor germane pentru a tranşa acest subiect.

Liga germană (DFL) pledează în favoarea unei reluări a meciurilor cu porţile închise de la jumătatea lunii mai, ceea ce ar face din Germania primul mare campionat european care ar face acest pas, notează Agerpres. Seehofer, care joacă un rol cheie în cadrul guvernului în acest dosar ţinând cont de cele două portofolii pe care le ocupă, a subliniat, totodată, că echipele şi jucătorii trebuie să respecte mai multe condiţii şi nu vor avea dreptul la "niciun privilegiu".

În acelaşi timp, el a refuzat cluburilor să aibă un acces privilegiat în raport cu restul populaţiei la testele pentru depistarea Covid-19, în timp ce cluburile au sugerat testarea frecventă a jucătorilor lor. Bundesliga a fost întreruptă în martie, moment în care disputaseră 25 de tape. Clasamentul este condus de Bayern München cu 55, echipă urmată de Borussia Dortmund cu 51 și de RB Leipzig 50. Ar mai fi de disputat încă meciuri penru determinarea campioanei Germaniei.

Aceste declarații vin imediat după ce prim-divizionara Koln anunțase vineri trei infectări cu virusul corona.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL