Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alfred Simonis (PSD): Reluarea alegerilor în București NU este oportună

Monday, 05 October 2020, 13:12 Sursă: realitatea.net, RFI

Autor: Ioana Stanescu

 

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, nu vede oportună reluarea alegerilor locale pentru Primăria Capitalei, însă consideră că se poate face renumărarea voturilor acolo unde sunt indicii clare de fraudă.

Întrebat dacă PSD ar susține un eventual demers al Gabrielei Firea în privința renumărării sau chiar reluării alegerilor pentru Primăria Capitalei, Alfred Simonis a declarat, la RFI, că „reluarea alegerilor eu nu o văd oportună în acest moment. O renumărare a voturilor, acolo unde există indicii clare că s-au furat alegeri sau s-au fraudat alegeri, și acest lucru pare fi clar, din punctul meu de vedere, la Sectorul 1, acolo se poate face. Reluarea, repetarea alegerilor poate avea loc după ce s-a dovedit că a existat o fraudă masivă. În lipsa acestei dovezi clare, nu m-aș aventura să vorbesc de repetarea alegerilor, ci doar de renumărare, acolo unde există indicii concrete că s-au fraudat voturi și iată că avem imagini în presa națională, procese verbale de numărare a voturilor, care atestă faptul că s-au făcut fraude”.

Gabriela Firea, primarul în funcție al Capitalei, a anunțat luni că va depune plângere penală pentru fraudarea scutinului din 27 septembrie 2020, când a candidat pentru cel de-al doilea mandat de edil-șef al bucureștenilor.

Firea a declarat că plângerea penală va fi depusă la Parchet și va fi însoțită de „dovezi din secțiile de vot, procese verbale îngroșate cu pixul sau markerul, voturi viciate, cifre care nu ies, umflate pentru contracandidatul Dreptei. Dacă se va face ceva bine, dacă nu ne vedem pe 6 decembrie, la parlamentare, unde sperăm să se fure mai puțin”.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL