Coronavirus - România: 182854 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alegerile din Noua Zeelandă, amânate cu o patru săptămâni din cauza epidemiei de coronavirus

Monday, 17 August 2020, 08:54 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Alegerile, care urmau să aibă loc pe 19 septembrie, sunt amânate până pe 17 octombrie.

"Această decizie oferă tuturor partidelor timp pentru a face campanie în următoarele nouă săptămâni şi oferă Comisiei Electorale suficient timp pentru a asigura posibilitatea desfăşurării alegerilor", a declarat premieru Jacinda Ardern.

Premierul de centru-stângă neo-zeelandez se află sub presiunea amânării datei alegerilor după suspendarea de către toate partidele a campaniilor electorale din cauza revenirii pandemiei săptămâna trecută, revenire a cărei origine rămâne necunoscută.

Noua Zeelandă se confruntă recent cu o revenire a a contaminărilor care a dus la re-impunerea carantinei în Auckland, cel mai mare oraş al ţării.

Jacinda Ardern a dispus izolarea celui mai mare oraș al țării, Auckland, după ce au fost confirmate patru cazuri de Covid-19 la începutul săptămânii trecute. Decizia a fost luată în contextul în care în comunitate nu s-a mai înregistrat niciun caz de contaminare de peste 100 de zile.  

Duminică, focarul descoperit în acest oraş a ajuns la 49 de cazuri confirmate.

Bilanțul epidemiei din Noua Zeelandă, țară cu o populație de cinci milioane de locuitori, a ajuns la 1.631 de cazuri de infecție cu COVID-19 si 22 de decese.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL