Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

1,2 miliarde de euro pentru achiziția echipamentelor medicale. Anunțul Guvernului

Wednesday, 14 October 2020, 19:04 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”Guvernul României a adoptat cinci măsuri importante pentru ceea ce înseamnă categoriile de beneficiari din fondurile externe nerambursabile. O primă măsură se referă la majorarea plafonului alocat pentru achiziţia de echipamente medicale. Ordonanţa 43 din 2020 permitea unităţilor sanitare şi autorităţilor publice locale în parteneriat cu unităţile sanitare să acceseze fonduri externe nerambursabile pentru achiziţia de echipamente medicale însemnând sisteme de monitorizare sau ventilatoare sau toată aparatura specifică secţiilor de terapie intensivă. Plafonul a fost majorat de la 350 de milioane de euro, la 1,2 miliarde de euro”, a anunțat Boloş, la finalul şedinţei.

Până în prezent, au fost depuse 291 de cereri de finanțare, în valoare de 1,271 miliarde de euro, a mai anunțat ministrul, care a dat asigurări că solicitările vor fi finanțate. 

”În perioada următoare urmează să încheiem contractele de finanţare pentru cele 291 de cereri care au fost depuse. Până în prezent am încheiat 51 de contracte de finanţare cu valoarea de 156 de milioane de euro. Apelul de proiecte a fost deschis până pe data de 30 septembrie 2020. Este o măsură care vine în sprijinul crizei pe care o parcurgem în această perioadă generată de coronavirus, o criză pandemică cu greutăţi pentru sistemul sanitar românesc, iar Guvernul Orban a venit în sprijinul unităţilor sanitare astfel încât partea de echipamente medicale necesare pentru tratamentul bolnavilor să fie asigurat”, a adăugat ministrul Fondurilor Europene, citat de Agerpres.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL