MENIU

Sorana Cârstea s-a calificat în sferturi la Roland Garros

Foto: www.fanatik.ro

Tenismena română Sorana Cârstea s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale turneului Roland Garros, după ce a trecut în optimi de sârboiaca Jelena Jankovic, scor 3-6, 6-0, 9-7, informează site-ul oficial al competiţiei dotate cu premii în valoare de 16 milioane de euro.

Jankovic, favorita numărul 5 a competiţiei, a câştigat primul set cu scorul de 6-3. În cel de-al doilea act, Cârstea s-a impus cu 6-0, după ce jucătoarea din Serbia a solicitat îngrijiri medicale la scorul de 3-0. În setul decisiv, cele două tenismene şi-au făcut serviciul până la 4-4, când Jankovic a reuşit break-ul. În game-ul următor, Cârstea a făcut rebreak-ul, după ce a fost condusă cu 30-0, şi a egalat la 5. Cele două şi au câştigat game-urile de pe propriile servicii până la 8-7, când Sorana a fructificat cea de-a treia minge de meci şi s-a calificat în sferturi, consemnând cea mai bună performanţă din carieră la un turneu de Grand Slam.

"Acum, că am câştigat, mă simt foarte bine. Am avut o partidă dificilă şi, din punctul meu de vedere, eu mi-am făcut viaţa grea, din cauza unor greşeli pe care le-am comis", a spus Sorana Cârstea.

Sorana a explicat că a reuşit să depăşească cu bine momentul în care adversara sa a fost la un pas să facă 6-4 în setul decisiv, pentru că ea "funcţionează invers". "Tot timpul când sunt condusă, eu joc mai relaxat. Aşa a fost şi acum şi am reuşit să revin", a spus ea.

Cât priveşte parcursul bun din ultimele luni, Cârstea a explicat: "De la începutul anului, am început să am răbdare cu mine şi au început să vină şi rezultatele. Acum iau fiecare înfrângere, dar şi fiecare victorie aşa cum este. În meciul viitor, voi încerca să joc bine şi sunt convinsă că voi câştiga".

Altfel, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, ultima româncă prezentă în sferturi la Roland Garros, a salutat succesul jucătoarei în vârstă de 19 ani. "Sorana poate ajunge numărul 1 în lume, eu cred în asta. Victoria ei a fost o confirmare că succesul din Fed Cup în faţa aceleiaşi Jelena Jankovic nu a fost o întâmplare". 

Pentru parcursul de până acum de la Roland Garros, Sorana Cârstea şi-a asigurat un cec în valoare de 132.500 de euro.

În sferturi, Cârstea o va întâlni pe învingătoarea din meciul Virginie Razzano (Franţa)-Samantha Stosur (Australia).

Sorana, care se află la doar a doua participare la Roland Garros, a mai trecut până acum de Carly Gullickson (SUA), Alize Cornet (Franţa), favorita numărul 21, şi Caroline Wozniacki (Danemarca), cap de serie numărul 10.

Cârstea este prima jucătoarea din România care atinge sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam după 12 ani, ultima fiind Irina Spârlea, care a ajuns până în semifinale la US Open, în 1997.

Tenismena australiancă Samantha Stosur a dispus, luni, de franţuzoiaca Virginie Razzano, în optimi la Roland Garros, şi va fi adversara Soranei Cârstea în sferturile de finală ale celui de-al doilea turneul de Grand Slam al anului, informează site-ul competiţie.

Stosur, cap de serie numărul 30, s-a impus în două seturi, scor 6-1, 6-2.