MENIU

Sfaturi de la Părintele Pimen Vlad, în pragul Sărbătorilor: „Mai lăsați pregătirile alea pentru Paște. Încercați să faceți asta”

Sfaturi de la Părintele Pimen Vlad, în pragul Sărbătorilor. Foto: Captură YouTube

Părintele Pimen Vlad a împărtășit creștinilor câteva sfaturi esențiale în pregătirea pentru Sărbătoarea Învierii Domnului. Cuvintele sale reflectă importanța trăirii profund religioase a acestui moment unic în calendarul creștin, invitându-i pe credincioși să se concentreze asupra adevăratului sens al sărbătorii și să trăiască aceste momente cu inimile deschise și pline de bucurie spirituală.

În aceste zile pline de așteptare și bucurie înaintea slujbei de Înviere, părintele Pimen Vlad aduce lumină și înțelepciune în viețile credincioșilor cu sfaturile sale. Sărbătoarea Învierii Domnului reprezintă un moment de jertfă, speranță și înviere spirituală, iar părintele îndeamnă creștinii să se pregătească sufletește pentru această mare sărbătoare.

„Vineri seara este Prohodul, să vă duceți cu toții, să-l petreceți pe Mântuitor în rugăciune, în liniște, mai lăsați un pic pregătirile alea pentru Paște, Înviere. Sunt și ele bune cât timp aveți ce vă trebuie, dar nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri și alte lucruri. Încercați să fiți la biserică, să mergeți să cântați cu toată biserica, să vă hrăniți duhovnicește.”, a dezvăluit părintele Pimen Vlad, în cadrul unui videoclip postat pe YouTube.

Care este legătura între durere şi schimbarea vremii. Explicațiile doctorilor pentru junghiurile simțite atunci când se răcește afară

Mai mult, preotul îi îndeamnă pe toți cei care nu au reușit să se spovedească până acum, să o facă în cele câteva zile care au mai rămas până la Înviere. Acest lucru este unul esențial, spune părintele Pimen Vlad, care mărturisește că doar în acest fel creștinii se vor putea bucura de adevărata însemnătate pe care o are această perioadă sfântă.
„Apoi, sâmbătă, se face Sfânta Liturghie, duceți-vă. După aceea vine Învierea, dar să vedem, putem să ne bucurăm de ea? Am făcut ce trebuie? Cum să ne bucurăm de ea, dacă nu ne-am ostenit puțin? Un pic de post, dacă nu ne-am spovedit, mai sunt 2-3 zile, care ați rămas și nu ați putut, duceți-vă, căutați puțin de timp, alergați, pentru că acum sunt și slujbe mai lungi. Nu rămâneți astfel încât să vă prindă Învierea nespovediți.”, a mai spus acesta.
 
Părintele Pimen Vlad a venit și cu câteva sfaturi pentru slujba de Înviere: În timp ce mulți se duc la biserică în această seară sfântă doar pentru a lua lumina, după care pleacă, preotul spune că nu aceasta este, de fapt, adevărata esență.
„Nu vă dați seama ce însemnătate are spovedania. Mergeți și vă spovediți, ca să vă puteți bucura de Înviere și după aceea, la sfânta Înviere, mulți au obiceiul să se ducă acolo, la început, să ia Sfânta Lumină și gata. Învierea este să te duci și să stai până la final, să te împărtășești, abia atunci trăiești cu adevărat bucuria Învierii. Nu fugiți înainte, cum a fugit Iuda. Stați și bucurați-vă de Înviere. Mai este prea puțin timp, încercați să faceți ceva, ca să vă puteți bucura”, a spus Pimen Vlad.
 
Rețeta de cozonac cu aluat opărit de la Jamila. Ingredientul secret care îi dă un gust delicios și un aspect foarte pufos