MENIU

Se cere demisia ministrului Sănătății: „Rafila și-a bătut joc de banii publici”

Alexandru Rafila

Se aduc acuzații grave la adresa ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, și i se cere chiar și demisia.

 

Uniunea Salvați România (USR) îl acuză pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, că risipește banii publici pe medicamente care apar doar în hârtii și pe echipamente plătite dar nepuse în funcțiune, citând un raport Curții de Conturi, și cere demisia imediată a sa.

„Rafila trebuie demis imediat din fruntea Ministerului Sănătății! Ultimul raport al Curții de Conturi arată, în mod devastator, că Rafila și-a bătut joc de banii publici. 800 de milioane de lei au fost cheltuiți pe medicamente care apar doar în hârtii, nu și în stocuri. Alte milioane de euro au fost aruncate pe apa sâmbetei pe echipamente medicale care nu sunt puse în funcțiune. Rafila este o catastrofă și trebuie să plece imediat din fruntea Ministerului Sănătății, a băgat sistemul sanitar în faliment și suferă pacienții și cadrele medicale”, a declarat deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaților, potrivit unui comunicat al partidului.

Dezastru în Ministerul Sănătății, conform unui raport. Medicamente de milioane de lei, achiziționate doar pe hârtie

Conform USR, Raportul de audit financiar întocmit de Curtea de Conturi „și scos la lumină” de Banca Mondială relevă „catastrofala gestionare a banului public de către Alexandru Rafila și cum lipsesc sute de milioane de lei din averea Ministerului Sănătății”. ”Multe active ale MS sunt fie supraevaluate, fie subevaluate, în funcție de cum îi pică mai bine celui care a făcut raportările, și vedem ajustări „din pix” în cazul datoriilor”.

 

Mai multe articole despre:
Alexandru Rafila