MENIU

Cutremur pe scena politică: candidaturile mai multor politicieni au fost respinse pentru alegerile locale

Alegeri locale 2024

Surpriză mare pe scena politică după ce Biroul Electoral Municipal a respins mai multe candidaturi la primărie.

Biroul Electoral Municipal Iaşi a respins candidaturile lui Andrei Ciuhodaru, din partea REPER, a lui Dragomir Tomaşeschi, SOS România, şi a unui independent pentru funcţia de primar al Iaşiului. În total, au fost admise nouă candidaturi la Primăria Iaşi.

Biroul Electoral Municipal Iaşi a respins candidaturile depuse de Andrei Ciuhodaru, din partea REPER, şi de Dragomir Tomaşeschi, din partea SOS Romania.

Diana Șoșoacă poate candida la Primăria Capitalei. Biroul Electoral al Municipiului București i-a admis candidatura

În cazul ambilor candidaţi, BEM Iaşi a depistat nereguli privind listele de semnături. Astfel, unele semnături proveneau de la persoane din alte localităţi sau nu era trecută localitatea de domiciliu a semnatarului. În cazul candidatului SOS au fost găsite liste duble, adică aceiaşi semnatari înscrişi pe foi diferite.

În urma verificării semnăturilor, candidatul REPER a rămas cu 2.690 de semnături valide, faţă de necesarul de 3.237, în timpul ce candidatului SOS i-au lipsit mai puţin de 300 de semnături.

De asemenea, a fost respinsă candidatura lui Ovidiu Moldovanu, candidat independent la Primăria Iaşi.

Biroul Electoral Municipal Iaşi a admis nouă candidaturi pentru Primăria Iaşi. În ordinea în care au fost emise hotărârile BEM, aceştia sunt: Mihai Pintilei (PUSL), Bogdan Balanişcu (PSD), Mihai Chirica (PNL), Viorel Blăjuţ (Partidul Societăţii Ieşene), Marius Bodea (Alianţa Dreapta Unită), Cosette Chichirău (România ECO), Ioan Sebastian Buduroi (LEU – Lege Educaţie Unitate), Tudor Ciuhodaru (AUR) şi Cătălin Abălaşei (Pro România).