MENIU

Liberalii hotărăsc strategia pentru turul II al alegerilor prezidenţiale

<descriere>

Conducerea PNL se întruneşte astăzi pentru a stabili politica de negociere pentru turul II al alegerilor prezidenţiale. Liderul PNL, Crin Antonescu, a fost ferm ieri şi a exclus orice colaborare cu actualul preşedinte.

Astăzi, la ora 12.00 a avut loc Biroul Politic Central  al PNL. Numirea lui Klaus Johannis în funcţia nu este singura condiţie impusă pentru susţinerea lui Geoană la prezidenţiale. Liberalii doresc impunerea mai multor puncte din programul lor politic în programul de guvernare al viitorului guvern.

La 14.00 se întruneşte Consiliul Naţional Executiv  la sala grupului PNL din Camera Deputaţilor. Unii analişti spun că  s-ar putea să apară tensiuni între organizaţiile din teritoriu, care nu au fost consultate înainte de ieşirea lui Crin Antonescu, preşedintele PNL,  când acesta a anunţat că nu îl susţine pe Traian Băsescu pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Luni, preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat că nu îl va susţine pe Traian Băsescu pentru turul doi. \"Este exclusă orice colaborare între mine şi Traian Băsescu şi este exclusă orice susţinere a lui Traian Băsescu din partea electoratului meu\", a spus Crin Antonescu.

Liberalii au condiţionat susţinerea lui Mircea Geoană pentru turul doi de numirea lui Klaus Johannis în funcţia de premier. Candidatul PSD la preşedinţie Mircea Geoană a  anunţat ulterior că acceptă numirea lui Johannis în fruntea guvernului pe care îl va instala după ce ar câştiga alegerile prezidenţiale.

 

 

 

Mai multe articole despre:
null