MENIU

Andronescu: Diplomele obţinute de studenţii Universităţii Spiru Haret sunt valide, până la clarificarea situaţiei

Ecaterina Andronescu: Toate diplomele de la Spiru Haret sunt valabile până la clarificare situaţiei
Foto: RTV

"Diplomele tuturor studenţilor de la Spiru Haret sunt valabile, până la clarificarea situaţiei", a anunţat marţi Ecaterina Andronescu.

"Până în prezent, echipa de control nu a avut acces la toate datele necesare, astfel că, până la clarificarea situaţiei printr-o reglementare, toate diplomele obţinute de studenţii de la Universitatea Spiru Haret, fie că vorbim de studenţii de la centrele de zi, fie de cei de la ID, sunt valabile", a precizat Ecaterina Andronescu în cadrul unei conferinţe de presă.

Tot în cadrul conferinţei, ministrul Educaţiei a acuzat Universitatea Spiru Haret că a validat ilegal 92 de conferenţiari şi profesori şi a eliberat peste 50.000 de diplome fără a cere acordul A.R.A.C.I.S.

"Vom propune măsuri de intrare în legalitate a Universităţii Spiru Haret, dar pentru acest lucru avem nevoie şi de sprijinul universităţii, pentru că în prezent controlul se desfăşoară cu dificultate", a afirmat Ecaterina Andronescu.

Recent, purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, anunţa că studenţii de la Universitatea Spiru Haret nu vor mai suţine din nou examenul de licenţă.

Citeşte aici declaraţia completă a purtătorului de cuvânt

Iniţial, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu anunţa că 100.000 de diplome emise de Universitatea Spiru Haret în perioada 2002-2009 nu sunt valabile.

Citeşte aici declaraţia completă a Ecaterinei Andronescu

Mai multe articole despre:
educaţie diplome Ecaterina Andronescu Spiru Haret