MENIU

Agenda pentru timpul liber: 1-7 iunie

Foto: sxc.hu

Începutul verii oferă bucureştenilor spectacole de forţă pe scena Naţionalului, premiera celei mai recente pelicule din seria Terminator şi un concert special, în adevăratul spirit al trupei Pink Floyd.

Luni, de Ziua Copiilor, bucureştenii pot alege să meargă alături de micuţii lor la film. Cinematografele din Capitală au în program filme de animaţie precum "Coraline", "Să zburăm spre Lună" şi "Monştri vs. Extratereştri". În "Coraline", o fată pătrunde printr-o uşă secretă descoperită într-un ungher al noii sale case şi ajunge într-o versiune alternativă a propriei sale vieţi, "Să zburăm spre Lună" prezintă o aventură spaţială de gradul trei, cu trei muşte de casă care se strecoară la bordul unei nave Apollo cu destinaţia spre Lună, iar "Monştri vs. Extratereştri" arată povestea unei tinere care e lovită în ziua nunţii de un meteorit şi care se transformă într-un mosntru de 15 metri înălţime pe care armata se grăbeşte să-l captureze dându-i numele de Giormica.

Pe 2 iunie, iubitorii de teatru pot merge, de la ora 19.00, la spectacolul cu piesa "Noiembrie", în regia lui Alice Barb, în Sala Amfiteatru a Teatrului Naţional Bucureşti. Din distribuţia piesei, care prezintă povestea tulburătoare a unei celebre actriţe aflate în amurgul vieţii, fac parte Olga Tudorache, Cecilia Bârbora şi George Motoi. "Noiembrie" este o poveste sensibilă cu intrigă de roman poliţist semnată de o tânără scriitoare de succes. Preţul biletelor este cuprins între 16 şi 30 de lei.

Bucureştenii care preferă filmele vechi pot merge, miercuri, 3 iunie, la Cinemateca Union, unde va fi proiectat filmul "Arsenal" (1928), începând cu ora 19.30. "Arsenal", în regia lui Aleksandr Dovzhenko, cu Semyon Svashenko, Luciano Albertini şi Amvrosi Buchma în distribuţie, spune povestea unui soldat ucrainean proaspăt demobilizat în urma Primului Război Mondial.

Pe 4 iunie, la Teatrul de Comedie, începând cu ora 19.00, bucureştenii amatori de teatru pot vedea piesa de teatru "Leonce şi Lena" de Georg Bűchner, în regia lui Horaţiu Mălăele. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Mihai Bendeac, Lari Giorgescu/ Tudor Istodor, Crina Semciuc, Aylin Cadir, Dorina Chiriac, Bogdan Cotlet, Meda Victor, Serban Georgevici, Dan Radulescu, Ilinca Manolache, Andrei Runcanu, Silviu Bertalan şi Alexandru Suciu. Preţul biletelor este de 21,20 lei.

Vineri este programată în cinematografele bucureştene avanpremiera filmului "Terminator - Salvarea", cu Christian Bale, Bruce McIntosh, Anton Yelchin, Anjul Nigam în distribuţie. Acţiunea filmului este plasată în viitorul post-apocaliptic, în anul 2018, iar John Connor, omul al cărui destin a fost stabilit cu mult timp în urmă, are datoria de a afla dacă Marcus Wright, un necunoscut a cărui ultimă memore este condamnarea la moarte, a fost trimis din viitor sau salvat din trecut. În timp ce Skynet pregăteşte un nou atac împotriva rezistenţei, Connor şi Marcus ajung în inima operaţiunilor Skynet, unde descoperă un groaznic plan secret care stă la baza anihilării rasei umane.

Primul şi cel mai apreciat grup tribut pentru Pink Floyd, "Off The Wall", va concerta pentru prima dată în România, sâmbătă, începând cu ora 20.00, la Centrul cultural Mihai Eminescu, pentru a oferi românilor un concert special, în adevăratul spirit al trupei Pink Floyd. Cei prezenţi se vor putea delecat cu hiturile Pink Floyd care au făcut înconjurul lumii şi au intrat în istoria muzicii internaţionale, precum "Shine on You Crazy Diamond", "Wish You Were Here" sau "Comfortably Numb". Denumit şi "The Spirit of Pink Floyd", grupul format din şase muzicieni profesionişti alături de două voci feminine de excepţie, impresionează publicul prin talentul cu care reuşesc să se apropie de interpretarea originală a pieselor dar şi prin show-ul de lumini spectaculos. Biletele pot fi achiziţionate la preţul de 75 lei.

Duminică
, 7 iunie, Teatrul Naţional Bucureşti prezintă piesa "Privighetoarea şi trandafirul" de Oscar Wilde, la Sala Atelier, începând cu ora 19.00. Spectacolul regizat de Carmen Lidia Vidu îi are în distribuţie pe actorii Marius Manole, Carmen Ungureanu şi Eduard Adam. "Privighetoarea şi trandafirul" este un spectacol neconvenţional, un video-poem creat pe baza binecunoscutei poveşti de dragoste scrisă de Oscar Wilde, un spectacol de imagine susţinut cu mijloace moderne - muzică electro, videoproiecţie, dans gestual şi decor de carte de poveşti de tip pop-up. Cunoscută de public din teatrul de tip underground, tânăra regizoare Carmen Lidia Vidu debutează, cu această piesă, pe scena Teatrului Naţional cu un emoţionant spectacol de atmosferă, multimedia.