MENIU

Ce se intampla cand plangi si ce rol au lacrimile

Plansul este un lucru normal. Este actiunea care iti intinde rimelul pe toata fata, iar gustul sarat al tristetii ti se prelinge pe intregul chip. Plansul este modalitatea ta de a te descarca, de a atrage atentia, de a trece peste anumite evenimente din viata ta. Dar ce se intampla cand plangi si ce rol au lacrimile, de fapt?

In primul rand, trebuie sa afli ca exista trei tipuri diferite de lacrimi. Lacrimile de baza sunt lacrimile omniprezente in ochii tai. Acestea sunt motivul pentru care ochii tai nu se usuca niciodata. De fapt, corpul tau produce zilnic intre 100 si 200 de mililitri de lacrimi. Mai mult, ele folosesc nasul drept „canal de scurgere", motiv pentru care ai nevoie de si mai multe servetele cand plangi.

Al doilea tip de lacrimi sunt cele din reflex, cele care protejeaza ochii impotriva iritatiilor ce pot aparea de la fumul de tigara, de la ceapa sau chiar de la un vant uscat foarte puternic. Pentru a fi posibil acest lucru, nervii senzoriali din cornee comunica creierului existenta iritatiei, iar creierul raspunde prin a trimite hormoni in glandele pleoapelor. Asa apar lacrimile, care apoi indeparteaza substantele care pot irita ochii.

Citește articolul integral pe Divahair.ro.

Mai multe articole despre:
rol plâns lacrimi