MENIU

Udrea cere iertare din închisoare: Îmi cer scuze, am crezut în justiția făcută cu implicarea SRI

<p>Elena Udrea&nbsp;</p>

Elena Udrea a postat pe pagina de facebook un mesaj în care își cere scuze, ironizând SRI, pentru eroarea uriaşă de a fi crezut în justiţia făcută cu implicarea SRI, dar și pentru că ani de zile a apărat sistemul şi nu a înţeles că ”orice victimă colaterală acceptată înseamnă uciderea democraţiei”. Udrea le mai cere scuze și celor cărora le-a ignorat dreptul de a fi consideraţi nevinovaţi până la pronunţarea unei instanţe.

”Îmi cer scuze pentru eroarea uriaşă de a fi crezut în justiţia făcută cu implicarea SRI. 
Îmi cer scuze pentru că ani de zile am apărat sistemul şi nu am înţeles că orice victimă colaterală acceptată înseamnă uciderea democraţiei. Îmi cer scuze tuturor celor cărora le-am ignorat dreptul de a fi consideraţi nevinovaţi până la pronunţarea unei instanţe, ca şi celor condamnaţi cărora le-am negat dreptul de a contesta independenţa justiţiei înainte de a-i lăsa să ne arate argumentele lor”, se arată pe pagina de facebook.

Reamintim că Elena Udrea a cerut instanţei să îi înlocuiască măsura arestului preventiv, arătând că nu trebuie să stea închisă de dragul opiniei publice, care nu reprezintă un substitut al probelor din dosar, a declarat avocatul Marius Striblea, după şedinţa de judecată de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit Mediafax.

Instanţa supremă a judecat, joi, 16 aprilie, contestaţia formulată de fostul ministru Elena Udrea după ce un judecător de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) i-a respins, în 10 aprilie, cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar, în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani.

Ce a făcut Elena Udrea de Paşte după gratii

Avocatul Marius Striblea a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că în ultimul cuvânt Elena Udrea a spus instanţei că la acest moment poate fi eliberată, precizând că nu este firesc să fie ţinută în arest preventiv pentru că opinia publică se aşteaptă la acest lucru.

Întrebat dacă o nouă probă a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), respectiv un raport al Corpului de control al primului ministru, a reprezentat unul dintre motivele pentru instanţa i-a prelungit Elenei Udrea, în 23 martie, mandatul de arestare preventivă cu încă 30 de zile, avocatul a spus că respectivul document a fost invocat doar de procurori, iar această probă nu a fost luată în considerare la judecarea cauzei. Avocatul a precizat că acel document a fost depus la dosar în perioada dintre propunerea procurorilor de prelungire a măsurii şi contestaţia la decizia de prelungire a arestării preventive în cazul fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Instanţa supremă urmează să decidă dacă Elena Udrea rămâne în arest preventiv sau aceasta va fi cercetată în arest la domiciliu ori sub control judiciar, în dosarul "Gala Bute".

În 23 martie, instanţa supremă a prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă a Elenei Udrea. Procurorii DNA au arătat atunci, în faţa instanţei, că din probele cauzei a rezultat că privarea de libertate a Elenei Udrea şi a altor inculpaţi din dosar este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică.

Elena Udrea, atac nemilos pe Facebook. Cine i-a căzut "victimă"