MENIU

Locul blestemat din România. Sunt turişti care ajung acolo şi nu se mai întorc

Padurea Baciu din Cluj

Pădurea Hoia-Baciu e cunoscută pentru vegetaţia ei foarte, foarte uscată, aşa că era ceva neobişnuit ce văzusem noi acolo. A doua zi, când ne-am întors, nu mai era nici urmă din seva aceea abundentă ce curgea de pe miile de copaci. Pământul uscat o absorbise cu totul.

Cum ieşi spre Vest din Capitala Ardealului, dai de Băneasa clujenilor - Pădurea Hoia Baciu (aproape 300 hectare). Este locul unde clujenii vin de obicei în weekend să încingă un mic. Dar odată cu ei, intră printre arborii ciudaţi şi pasionaţii de paranormal. Nave extraterestre şi copaci încolăciţi. Sunt câteva întâmplări misterioase care au fost "lipite" de Pădurea Hoia Baciu în ultimii 50 de ani.

  • În primul rând, este vorba de imaginile foto surprinse de Emil Barnea în anul 1968 în care este surprins un OZN deasupra pădurii. Aceste poze au fost atestate de specialişti în apariţii extraterestre ca fiind autentice.
  • Apoi este vorba de mai multe imagini în care se spune că apar fiinţe bioforme, adică feţe umane sau doar corpuri.
  • Faptul că sunt copaci din care uneori curge un lichid - asemănător lavei şi a doua zi nu se mai vedea nicio urmă sau de arbori care se încolăcesc unul în jurul altuia de la o zi la alta.
  • Sunete ciudate printre care "cele de ceas cu cuc"
  • Persoane care se descompun. Printre imaginile prezentate legate de paranormalul din pădure sunt şi cele cu o persoană care pare să nu aibă o mână, despre care se spune că a fost surprins în timp ce se dematerializa parţial.
  • Urme neobişnuite pe sol (vara pe iarbă şi iarna pe zăpadă), asemănătoare cu aşa-numitele cercuri şi pictograme simple din lanurile de cereale.

 Miturile despre Pădurea Hoia Baciu au apărut odată cu pozele din 1968 ale inginerului Emil Barnea, deşi cercetările biologului Alexandru Sift sunt anterioare acestor poze. Biologul avea anumite abilităţi paranormale şi a surprins pe peliculă multe fenomene de acest gen. Dar revenind la data de 18 august 1968, atunci tehnicianul-militar Emil Barnea în vârstă de 45 de ani, se afla în pădurea clujeană pentru a petrece un sfârşit de săptămână. Împreună cu el se aflau prietena sa, Zamfira Matea şi alţi doi prieteni. În jurul orei 13 a acelei zilei a apărut un OZN deasupra arborilor. Având un aparat foto, Emil Barnea a reuşit să-l încadreze în trei instantanee. Specialiştii internaţionali ai fenomenologiei OZN aveau să clasifice drept "cele mai clare imagini ale unui OZN fotografiat în România şi fără îndoială, unele dintre cele mai bune imagini ale vreunui OZN fotografiat vreodată în lume". În urmă cu cinci ani, expertul în fotografie Marian Ţigănuş a analizat pozele şi a ajuns la concluzia că e mai probabil ca în locul unui OZN să fie un obiect de 20 de cm asemănător unei farfurii. În ceea ce priveşte destinul fotografului de ocazie de OZN-uri: "Eu nu l-am întâlnit niciodată pe Emil Barnea, care a plecat din Cluj prin 1970. A murit de cancer la 1 ianuarie 1994, la Iaşi", ne lămureşte Adrian Pătruţ, profesor universitar de chimie şi preşedintele Societăţii Române de Parapsihologie. 

Explicaţiile pădurii paranormale: au o origine aeriană "Originea acestor fenomene nu este cunoscută, poate ceva din subteran să stea la baza acestor copaci ciudaţi. Dar, majoritatea cercetătorilor care au analizat zona au fost de acord că originea fenomenelor este din spaţiu, de undeva de deasupra", este opinia lui Daniel Roxin.

"Experienţe cu filme X (Roentgen) cu ambele feţe fotosensibile, învelite în hîrtie neagră şi lăsate timp de 7-10 zile în puncte active, au arătat că filmele sunt impresionate întotdeauna doar pe faţa superioară (deci de ceva venit de sus) şi niciodată pe faţa inferioară (adică de ceva venit de jos)", este de părere preşedintele Societăţii Române de Parapsihologie.

 

 
Mai multe articole despre:
Pădurea Hoia-Baciu