MENIU

Veste bună pentru cei peste 200.000 de urmași ai persoanelor persecutate care sunt amânați cu plata drepturilor prin legea 154/2021. Ce promite Marcel Boloș?

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, le dă o veste bună urmașilor persoanelor persecutate politic sau deportate, ale căror drepturi acordate de legea 154/2021 sunt amânate la plată pentru al treilea an la rând. Boloș a anunțat, în exclusivitate la Realitatea Plus, că dacă încasările ANAF sunt la nivel estimat, așa cum s-a întâmplat în primele două luni, va propune punerea în plată la prima rectificare bugetară. 

Întrebat de Anca Alexandrescu de ce este amânată punerea în plată a drepturilor acordate prin Legea 154/2021, ministrul Marcel Boloș a sugerat că nu nu au fost bani în buget, dar că este posibil ca situația să se îndrepte.

"Cred că este o săptămână de când am discutat cu colegii din MF să găsim o soluție, pentru că este nedrept. Sunt peste 200 de mii de beneficiari, cu un impact semnificativ pentru bugetul de start.

Marcel Boloș. ministrul banilor, față în față cu Anca Alexandrescu. ANAF nu va umbla cu pistolul după datornici, e o exagerare

Ce pot să spun este că în funcție de veniturile pe care le realizează ANAF, dacă îndeplinim planul, sunt pe lista de priorități a Ministerului de Finanțe, pe prima poziție și la prima rectificare bugetară, dacă planul este realizat, vor fi cei care vor avea prioritate.

Ce pot să spun cu toată certitudine este că la prima rectificare o să propunem măsura de îndreptare a acestei nedreptăți și să avem planul de încasări realizat, iar în aceste condiții nu vă un motiv ca Guvernul și Coaliția să nu fie de acord să putem, aproba această măsură", a explicat Boloș, în exclusivitate la Realitatea Plus.

Guvernul și-a bătut joc, din nou, de zecile de mii de români prigoniți pe criterii politice sau etnice

 

Mai multe articole despre:
bolos legea 154/2021 amanare plata se dau bani