MENIU

Potop în Sibiu: zeci de case, un drum și calea ferată au fost inundate. Trei trenuri cu pasageri au fost oprite - FOTO

Vremea extremă a făcut ravagii în doar câteva ore în județul Sibiu. O avertizare meteo cod galben de averse torențiale cu frecvente descărcări electrice a fost emisă în zonă de Administrația Națională de Meteorologie.

Din cauza unei viituri, 11 gospodării au fost inundate, iar trei trenuri de persoane au fost oprite la granița dintre Sibiu și Alba. Aceasta a dus la inundarea unui drum și acoperirea unei porțiuni de cale ferată cu aluviuni. 

„În urma avertizării meteorologice de Cod Galben de averse torențiale și frecvente descărcări electrice, valabilă la nivelul județului Sibiu, astăzi 8 mai 2024, între orele 10,00-23,00, s-au înregistrat până la această oră o serie de situații la care pompierii intervin în aceste momente”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu.

O porțiune de aproximativ 800 de metri din drumul comunal DC78, dintre localitățile Micăsasa și Chesler, a fost inundată în urma precipitațiilor abundente. 

Din cauza aluviunilor depuse pe calea ferată, a fost nevoie ca angajații ISU Sibiu să se deplaseze la fața locului pentru a interveni în îndepărtarea acestora, alături de angajați ai primăriilor locale și ai CFR.

Viitura a oprit temporar circulația trenurilor între stațiile Valea Lungă (din județul Alba) și Copșa Mică (județul Sibiu). 

Trei trenuri cu pasageri au fost oprite

Potrivit unei informări din partea Companiei Naționale de Căi Ferate CFR, trei garnituri de tren au fost oprite din circulație, intervenindu-se cu echipament specific - două drezine pantograf din Blaj și Mediaș - pentru îndepărtarea aluviunilor. 

Viitura a fost provocată de creșterea debitului râului Târnava Mică. 

„Personalul de specialitate al Regionalei CF Brașov este pe teren pentru evaluarea situației și intervențiile necesare îndepărtării aluviunilor - nămol și vegetație - din gabaritul căii, astfel încât traficul feroviar să fie reluat în condiții de siguranță. Până la redeschiderea circulației între Valea Lungă și Copșa Mică, trenurile de călători R 3514 care circulă în relația Teiuș - Mediaș, R 10031 care circulă în relația Brașov - Cluj Napoca și R 10518 care circulă în relația Cluj Napoca - Sibiu, staționează temporar în Valea Lungă și Copșa Mică”, au anunțat reprezentanții CFR.

 

În localitatea Ighișu Nou, din Sibiu, 11 gospodării au fost inundate tot în urma aluviunilor

„Se lucrează pentru îndepărtarea aluviunilor și evacuarea apei. Pentru o intervenție promptă la efecte generate de fenomenele meteorologice preconizate, la nivelul ISU Sibiu a fost activată Grupa Operativă în vedere creșterea capacității de răspuns și de asemenea au fost înștiințate Comitetele Locale pentru Situații de Urgență pentru activarea centrelor de permanență”, a transmis Andreea Ștefan, purtător de cuvânt ISU Sibiu.

Citește și: Inundații pe DN1. Șoseaua, blocată de aluviuni în zona gării din Sinaia