MENIU

Vrei o viață mai bună? Mănâncă o singură dată pe zi! Un general dezvăluie planul lui genial

Fostul general este un individ atipic care mănâncă doar o dată pe zi. Dar asta nu pentru că ține la siluetă, ci pentru că așa e stilul lui de viață. Partea interesantă e că face asta de ani buni și spune că-i priește. Totodată, el are sfaturi și pentru ceilalți. Odată ce afli de ce face el asta, descoperi că nu-i un plan atât de prost și parcă ai vrea și tu să încerci. 

Fostul general american Stanley McChrystal a ajuns să fie chiar renumit în cercul său militar pentru acest obicei bizar. În 2009, a fost și comandantul trupelor internaționale din Afganistan și, în ciuda responsabilităților și a sarcinilor care ar trebui să-l epuizeze peste zi, nu servește decât cina, în fiecare zi, tot timpul anului.

Pentru Stanley, criza alimentară nu va fi o problemă, dar precis te întrebi care este adevăratul motiv pentru care acordă atât de puțină importanță mâncării. Adevărul este exact contrariul: pentru el, cina, singura masă pe care o servește zilnic, este ca o răsplată a muncii de peste zi.

Stanley McChrystal are 64 de ani și s-a retras din serviciul militar activ. Asta înseamnă că duce o viață normală de civil, dar, chiar și așa, tot și-a păstrat vechiul obicei. Odată soldat, rămâi mereu soldat.

Cum a ajuns generalul să nu mai mănânce

„Când am fost locotenent în Forțele Speciale cu mulți, mulți ani în urmă, mi s-a părut că mă îngrășam. Prin urmare m-am apucat să alerg și alergam distanțe lungi și-mi plăcea. Dar, mi-am dat seama că personalității mele nu i se potrivește mâncatul de trei sau patru ori pe zi, ca o disciplină. Mai bine amân «gratificarea» și mănânc o singură dată. Mai degrabă trag tare toată ziua, pun totul în ordine și mă recompensez apoi cu o cină, seara", a povestit fostul general.

„Recompensa" vine pentru el pe la ora 20:00 sau 20:30. Adevărul este că-i mare lucru să ai un astfel de stil de viață. Gândește-te doar cât timp pierdem în timpul vieții doar mâncând și dormind. Câte lucruri am putea face în tot acest timp! Și, totuși, mâncatul și dormitul sunt lucruri la care nu poți renunța pentru nimic în lume. Dar, se pune întrebarea: ai avea încredere să primești ordine de la un general care stă nemâncat toată ziua?

Superiorii și subordonații săi pare că și-au pus încrederea în el și n-a avut nimeni o problemă cu asta. Ba chiar, sergentul său major s-a luat după el și a adoptat același stil de viață.

Mai multe articole despre:
mâncare general nutriţie