MENIU

Dosarul Microsoft bate pasul pe loc. Martor acoperit DNA, adus degeaba la audieri

Astăzi ar fi trebuit ca martorul acoperit al DNA, în dosarul Microsoft, să fie audiat de un complet de trei judecători de la Îalta Curte. Însă, acesta a ajuns degeaba la instanța supremă, pentru că unul dintre judecători și-a luat concediu.

Un complet de trei judecători al instanței supreme a amânat, marți, audierea unui martor acoperit adus în condiții de siguranță la sediul instituției după ce s-a constatat că unul dintre judecătorii desemnați aleatoriu în dosar la început și-a luat concediu de odihnă.

Este vorba despre completul de judecată format din președintele Ștefan Pistol și judecătorii Geanina Cristina Arghir și Oana Burnel care a dezbătut un nou termen în dosarul fostului ministru Gabriel Sandu legat de licențele Microsoft.

La termenul de marți al procesului președintele Ștefan Pistol a anunțat că în complet nu se află colega sa desemnată aleatoriu la început, Geanina Cristina Arghir, pe motiv că aceasta este plecată în concediu de odihnă timp de o săptămână.

Cu toate acestea președintele de complet Ștefan Pistol s-a văitat de lipsa prezenței unor martori dintre cei citați pentru audieri, marți.

„Judecătorul: Care e situația martorilor?? Domnule procuror care este treaba cu martorii. Ne regăsim într-o imposibilitate. Ce se întâmplă?

Procurorul DNA: se pare ca suntem într-un impas la acest moment dar martorii au fost legal citați”, a fost schimbul de replici dintre cei doi magistrați.

În acest context unul dintre avocați a cerut președintelui completului de judecată amânarea efectuării oricăror acte de cercetare judecătorească până la revenirea magistratului Geanina Arghir.

Instanța a admis cererea avocatului și a stabilit termen pentru 10 decembrie.

Mai multe articole despre: