MENIU

Rusia susţine că ar putea distruge scutul antirachetă de la Deveselu

Rusia susţine că lucrează la o nouă generaţie de rachete, care pot spulbera sistemul antibalistic american. Scutul are un element şi în România, la Deveselu. Vicepremierul Dmitri Rogozin a dezvăluit că Moscova îşi modernizează armele nucleare şi că este pe punctul de a instala noi rachete intercontinentale, potrivit Realitatea TV.

Dimitri Rogozin, vicepremierul însărcinat cu industria de apărare, a spus că Rusia va dezvălui în curând un nou tip de rachete intercontinentale, pe care niciun sistem american nu le va putea opri.

"Aceste arme vor intra în curând în serviciul armatei noastre. Aceste arme sunt capabile să străpungă sistemul antirachetă al Statelor Unite atât astăzi, dar şi mâine şi poimânie. Vom depăşi depăşi apărarea lor. În prezent, (sistemul antirachetă - n.r) este mai mult o provocare pentru noi, întrucât nu reprezintă o ameninţare militară reală.", spune Dmitri Rogozin. 

În prezent, cea mai importantă rachetă a Rusiei este cea supranumită Satan, de fabricaţie sovietică.

Rusia critică şi ameninţă frecvent NATO din cauza sistemului antirachetă. Oficialii români şi cei americani au susţinut cu fiecare ocazie că scutul este strict defensiv şi nu are legătură cu Rusia.

Sistemul antirachetă american are un element şi în România, la Deveselu, şi a fost declarat operaţional anul trecut în prezenţa şefului NATO. 

Mai multe articole despre:
Rusia video antirachetă Dmitri Rogozin