MENIU

Traian Băsescu, amintiri de acum 4 ani: „Barna și Orban l-au plimbat pe Nicusor ca pe un urs în târg”

Traian Băsescu, atac la Nicușor Dan. Foto/Inquam Photos/Octav Ganea

Barna și Orban l-au scos la plimbare prin târg ca pe urs pe însuși Nicușor Dan. Este comentariul făcut în urmă cu patru ani de Traian Băsescu, pe atunci candidat PMP la alegerile pentru Primăria Capitalei. Totul, în contextul unui sondaj de opinie prezentat de Nicușor Dan, care arată o cursă strânsă între candidatul PNL-USR-PLUS și primarul în funcție, Gabriela Firea, candidată din partea PSD.

În declarația sa, postată la acel moment pe pagina de Facebook, fostul președinte spunea că l-ar compătimi pentru naivitate pe Nicușor Dan dacă ar fi tânăr, pentru că a acceptat compromisul eliminării PMP din alianța care îl susținea la Primăria Capitalei.

Tot fostul președinte remarca faptul că Barna și Orban, citez, „i-au legat de gât un carton mare pe care au desenat niște cifre, au scris sub ele SONDAJ” și au falsificat realitatea.

Fostul președinte mai spunea pe atunci, și citez, „să faci asta în ziua în care casele de sondaje își fac calibrarea și toate partidele importante află intenția de vot a momentului este o mare prostie”.