MENIU

Orașul care va cădea primul în scenariul unui război nuclear. Ce spun oficialii

Documente secrete, care au fost declasificate recent, au scos la iveală ce oraș va fi primul distrus în cazul unui război nuclear. Este vorba despre capitala Statelor Unite, Washington DC, care ar fi complet rasă de pe fața pământului într-un astfel de scenariu. 

Orașul care va cădea primul în scenariul unui război nuclear

Documentele sugerează că regiunea ar putea fi lovită de un atac surpriză, care ar veni fără niciun avertisment și care implică o bombă termonucleară. Ar fi declanșată o explozie care ar putea atinge 100 de milioane de grade Celsius în miezul său, de cinci ori mai fierbinte decât centrul Soarelui. Căldura intensă și viteza acesteia ar face, potrivit experților, betonul să se rupă, metalul să se vaporizeze și chiar și piatra ar fi fracturată.

„Pentru a câștiga un astfel de război, fie că ne place sau nu, va trebui să folosim arme nucleare tactice pe frontul de luptă.”, a declarat expertul militar rus Yuri Knutov, directorul Muzeului apărării anti-aeriene.

Documentele care vorbesc despre cel mai negru scenariu

Dezvăluirea vine în contextul în care experții sunt mai îngrijorați că scenariul unui război nuclear este tot mai aproape de realitate. Președintele rus Vladimir Putin a declarat recent că țara sa este pregătită pentru un astfel de conflict.

„Și noi avem arme, știu și ei acest lucru și, așa cum am zis, avem arme care pot lovi ținte pe teritoriul lor. Ei trebuie să înțeleagă și că prin ce fac acum, faptul că încearcă să sperie lumea, riscă un conflict cu arme nucleare, ceea ce înseamnă distrugerea civilizației.”, a spus Vladimir Putin, președintele Rusiei.

Totodată, îngrijorările cresc și din cauza tensiunilor tot mai mari din Orientul Mijlociu. Situația este tot mai gravă din cauza conflictului actual între Israel și Palestina și a implicării recente a Iranului care, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, se află la doar câteva săptămâni distanță de a avea suficient uraniu pentru a crea o bombă atomică. 

Mai multe articole despre:
orasul care va cadea oras distrus atac nuclear