MENIU

Rusia FORŢEAZĂ: trimite un nou convoi umanitar în Ucraina

Rusia va trimite până la sfârșitul acestei săptămâni un nou convoi umanitar în sud-estul separatist al Ucrainei și această acțiune ar putea avea loc periodic pentru a ajuta populația din această regiune, a anunțat miercuri ministrul adjunct rus pentru situații de urgență, Vladimir Stepanov, transmite Agerpres.

"Un convoi cu ajutor umanitar permite soluționarea problemei pentru un anumit timp. După calculele noastre, este vorba de două-trei săptămâni. Trebuie însă continuată această activitate și ea ar trebui să aibă loc periodic", a declarat ministrul în fața senatorilor ruși, după cum transmite RIA Novosti.

Primul convoi umanitar rus, format din 280 de camioane, a fost trimis în estul Ucrainei la 22 august fără să fi primit în prealabil acordul Kievului și al inspectorilor Crucii Roșii, provocând critici din partea Ucrainei și a aliaților săi occidentali. Kievul a calificat atunci acțiunea Rusiei drept o invazie directă, o poziție susținută de NATO, SUA și mai multe state europene. Un al doilea convoi a ajuns sâmbăta trecută la Lugansk și a transportat 2.000 de tone de ajutoare, constând în principal în cereale, zahăr, medicamente, conserve.

 

  Mai multe pe AGEREPRES