MENIU

Criza refugiaţilor. Camion cu 20 de imigranţi la graniţa dintre Ungaria şi Serbia

Poliția slovacă a descoperit la Komarno, în regiunea Nitra, din apropierea graniței cu Ungaria, un camion ce transporta 20 de refugiați, relatează agenția de presă TASR, care citează canalul de televiziune slovac JOJ.

Șoferul camionului, un irakian ce deținea și pașaport britanic, a abandonat autovehiculul, dar în cele din urmă a fost capturat de poliție. Printre refugiații aflați în camion se afla și o femeie.

Potrivit postului de televiziune JOJ, refugiații au crezut că se află în Austria. Ei fost duși la secția de poliție din orașul slovac Nove Zamky, situat în regiunea slovacă Nitra. Joia trecută, pe o autostradă din estul Austriei, aproape de frontiera cu Ungaria, a fost descoperit un camion frigorific abandonat, în care se aflau 71 de imigranți morți. Se crede că imigranții ilegali proveneau din Siria sau Afganistan.

Poliția austriacă a estimat că cei 71 de refugiați ar fi murit cu două zile înainte de descoperirea camionului, despre care se crede că fusese abandonat cu cel puțin 24 de ore în urmă.