MENIU

Caricaturist danez : Există o creștere a amenințărilor, după atacul de la Charlie Hebdo

<p>Caricaturist danez : Există o creștere a amenințărilor, după atacul de la Charlie Hebdo&nbsp;</p>

Artistul suedez, Lars Vilks, a declarat, marți, în contextul atentatului de sâmbătă seara, asupra unui centru cultural din Copenhaga, că poliția daneză era prost pregătită, în fața amenințărilor teroriste, la o lună după atacul împotriva redacției publicației franceze, Charlie Hebdo, informează AFP, citată de Agerpres.

"Există o creștere (a amenințărilor) după atacul împotriva redacției Charlie Hebdo, dar danezii nu au ținut cont. Ei nu și-au întărit securitatea. Aceasta era aceeași pe care o aveam înainte", a declarat pentru AFP caricaturistul și plasticianul în vârstă de 68 de ani, aflat sub protecția constantă a poliției, după ce l-a reprezentat pe Profetul Mahomed cu trup de câine.

Două atentate soldate cu doi civili morți și cinci polițiști răniți au avut loc, la sfârșitul săptămânii la Copenhaga, la un centru cultural și la o sinagogă. Potrivit media daneze, atacatorul a fost identificat ca fiind Omar El-Hussein (22 de ani), născut în Danemarca. El a fost împușcat duminică de către polițiști, asupra cărora deschisese focul în cartierul popular Norrebro.

După atentate, Lars Vilks a fost obligat de polițiști să-și schimbe domiciliul, cel vechi nemaifiind considerat unul sigur. ''Domiciliul său de la Hoganas nu mai este un loc sigur. El trebuie să meargă într-un loc sigur'', a declarat o purtătoare de cuvânt a poliției suedez, Ewa-Gun Westford.