MENIU

Barack Obama: Nicio religie nu este responsabilă de comiterea de acte teroriste

Preşedintele american Barack Obama a respins joi, la Washington, ipoteza ca vreo religie să fie responsabilă de terorism, menţionând, totodată, că evită termenul de "extremism islamic" fiindcă ar promova ideea falsă a unei lupte între Occident şi lumea musulmană, relatează USA Today.

"Nicio religie nu este responsabilă de terorism, oamenii sunt vinovaţi de violenţă şi comiterea de acte teroriste", a apreciat Barack Obama în cadrul unui summit privind combaterea extremismului, la Casa Albă. "Noi nu suntem în război cu islamul, suntem în război cu oamenii care au pervertit islamul', a continuat preşedintele american, spunând despre membrii de rang înalt ai organizaţiilor extremiste că "nu sunt lideri religioşi", ci "terorişti".

Summitul de la Casa Albă are loc pe fondul unor nemulţumiri ale conservatorilor americani, care îl critică pe Obama deoarece evită să folosească termenul de "extremism islamic." În discursul său, preşedintele american vorbeşte în general despre "provocările" extremismului violent. 

 Mai multe pe Mediafax