MENIU

Atac armat în Croația, tras la indigo după cele din Serbia. Un bărbat a descărcat Kalașnikovul

Un atac armat tras la indigo după cele din Serbia a avut loc în Croația. Un bărbat a scos un pistol automat Kalașnikov și a tras într-un grup de persoane aflate la o rafinărie. O femeie a murit și a rănit alți opt oameni. Patru dintre victime sunt în stare gravă. Ca să își acopere urmele, criminalul a incendiat trei case și două mașini. 

Atacatorul este acum în mâinile oamenilor legii. În Serbia, la aproape două luni de la atacurile care au îngrozit țara, cetățenii au predat aproape 110 mii de arme, după amnistia anunțată de președintele Vucic. 

 

Criminalul a provocat un incendiu ca să nu fie găsit după ce a tras zeci de gloanțe cu mitraliera Kalașnikov. Pompierii au intervenit de urgență să stingă flăcările care s-au extins rapid. Două case s-au făcut scrum, la fel și o mașină parcată, iar doua persoane, între care și un copil, au fost răniți în incendiu.

 

Individul a fost găsit după aproape 4 ore de la atac. Zeci de forțe de ordine au pornit în căutarea lui și a fost depistat cu ajutorul unei drone cu termoviziune.

 

ils noapte

Arma Kalașnikov folosită de croat este cel mai cunsocut și folosit tip de pistol mitralieră. Este extrem de popular în spațiul exyugoslav. În Serbia, de exemplu, sunt 3 milioane de arme de foc la o populație de aproape 7 milioane de locuitori.

De la atacurile armate din luna mai din Serbia în care au murit 18 persoane împușcare, președintele Aleksandar Vucic a cerut sârbilor să predea armele populației pentru că va spori controalele și va crește sancțiunile. În total, aproape 110.000 de arme au fost predate.

 

Săptămânal au loc proteste în Serbia cu câteva mii de persoane după crimele care au îngrozit țara. Oamenii acuză Guvernul că promovează o cultură a violenței.

Mai multe articole despre:
atac croatia asasinate serbia kalasnikov mortal