MENIU

Un SRL care „vinde orice” a câştigat 107 licitaţii la RATB din 130

<p>Propunere legislativă inovativă. Mijloacele de transport &icirc;n comun trebuie să fie electrice</p>

Un SRL care „vinde orice” a câştigat 107 licitaţii RATB în Bucureşti, din 130 la care firma a participat în total.

SRL-ul "vinde orice", abonat la licitaţiile Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), a înregistrat profit indiferent de contextul economic. Din 2007 şi până în prezent, compania a câştigat cel puţin 107 licitaţii organizate de RATB.

Compania a fost condusă anterior de Sorin Gangler, care a sponsorizat PSD, la campaniile electorale pentru alegerile locale și parlamentare din 2008, potrivit b365.ro.

Din cele peste 130 de licitaţii câştigate până în prezent de SC Denis Technoloy SRL, cel puţin 107 au fost atribuite de RATB.
 
Numai de la începutul anului 2013 şi până în prezent, Denis Technology a câştigat 9 licitaţii organizate de RATB. Valoarea acestor contracte depăşeşte 489.000 de euro cu TVA inclus (4 contracte) şi 1,16 milioane lei cu TVA (5 contracte).
 
Practic, de la începutul anului 2013 şi până în prezent, Regia a atribuit SRL-ului "vinde orice" contracte în valoare de peste 3,34 milioane lei, cu TVA inclus, echivalentul a peste 750.000 euro cu TVA.

Însă, acestea nu sunt singurele licitaţii câştigate de Denis Technology. Grosul a fost raportat în anii anteriori, în perioada 2007 - 2012, când firma a încheiat cel puţin 98 contracte din licitaţiile atribuite de RATB, conform anunţurilor postate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Denis Technology nu a vândut către RATB doar piese şi accesorii, ci şi sare. Reamintim că, în ultimii ani, RATB s-a confruntat cu o subfinanţare majoră, iar numărul achiziţiilor publice a scăzut simţitor.

 

Mai multe articole despre:
căldură agent termic