MENIU

Tratamente naturiste. Sfaturile celebrei Baba Vanga pentru o afecţiune extrem de frecventă

Tratamente naturiste pentru amigdalita

Baba Vanga, celebra prezicătoare din secolul XX, născută la sud de Dunăre, a fost deseori comparată cu Nostradamus. Si tot ca acesta, a fost preocupată de găsirea de tratamente naturiste.

Prezicătoarea oarbă, cunoscută și ca vraci (sau vindecătoare cu plante), și-a petrecut cea mai mare parte din viața sa în zona Rupite, în Munții Kozhuh, Bulgaria. Adepții ei au fost convinși că ea posedă abilități paranormale.

Vanghelia Pandeva Dimitrova s-a născut la 31 ianuarie 1911, în satul Strumica (pe atunci în Imperiul Otoman, azi în Republica Macedonia), iar mai târziu s-a mutat în satul Petrici (azi, în Bulgaria). A fost un copil prematur, orb din naștere. Se zice că atunci când s-a născut, moașa a ieșit în drum și, după obiceiul locului, a cerut unui trecător să dea un nume copilului. Acela a propus Andromacha, dar a fost respins ca fiind prea grecesc, apoi omul a zis: Vanghelia. Deși era tot un nume grecesc, era mai popular în regiune și a fost acceptat. Vanghelia este o prescurtare de la Evanghelina, care înseamnă „cea care aduce vești bune”. Predicțiile Babei Vanga nu au fost întotdeauna „vești bune”, însă leacurile ei au salvat mulți oameni de la moarte sau i-au scos din boală.

În cele ce urmează, veţi afla care sunt leacurile Babei Vanga pentru amigdalită.

Pentru amigdalită, Baba Vanga recomanda Buberic (sau Scrophularia nodpsa), o plantă de apă care se culege la mijlocul lunii martie. Planta se pisează și se amestecă cu untură curată, din cea bună și nerâncezită. Bolnavul trebuie să ungă o pânză curată, din fibră naturală (in sau bumbac) cu această unsoare și să înfășoare gâtul cu ea, de seara până dimineața. Se repetă câteva nopți la rând.

Al doilea leac recomandat de Baba Vanga era acesta: se iau frunze uscate de Spânz (Helleborus oderus). Se pregătește un aluat ca de tăiței, din făină, se face un sul lung și destul de gros, care se aplatizează ca să iasă ca o planglică lată. Pulberea de spânz se presară peste această panglică de aluat, cu care se va înfășura apoi gâtul. Se lipește aluatul, parte peste parte, apoi se înfășoară cu o cârpă curată. La copiii mai mici de 3 ani, compresa de spânz se va ține o jumătate de oră, la cei mai mari - 2-3 ore, iar la adolescenți și adulți se poate ține o noapte întreagă. Se repetă timp de 3-4 zile, până ce inflamația dispare, scrie antenasatelor.ro.