MENIU

Shhaideh continuă războiul cu Grindeanu în lipsa semnăturilor lui Iohannis

Sorin Grindeanu si Shhaideh

La doar o zi după ce premierul în exercițiu Sorin Grindeanu a destituit întreaga conducere a Ministerului Dezvoltării regionale și a acuzat-o pe Sevil Shhaideh de utilizarea fondurilor PNDL (Programul National de Dezvoltare Locala) în interese politice, ministrul demisionar contraatacă și îi adresează un ultimatum premierului. Ministerul se află în blocaj, spune Shhaideh, dacă premierul nu face înlocuiri de urgență.

Sorin Grindeanu a blocat duminică programul prin care, spune el, Sevil Shhaideh şi Liviu Dragnea se pregăteau să împartă două miliarde de lei primarilor şi baronilor locali pentru a controla votul la moţiunea de cenzură.

Premierul a demis toți secretarii de stat, secretarul general și secretarul general adjunct de la Ministerul Dezvoltării. Motivul: Sevil Shhaideh să nu mai poată semna nimic, nici măcar prin interpuși. Grindeanu acuză că Programul Național de Dezvoltare Local a fost folosit în scopuri politice, iar Shhaideh a reacționat spunând că-i va face plângere penală premierului.

Luni dimineața, Sevil Shhaideh i-a transmis premierului o "somație" din partea Ministerul Dezvoltării Regionale, unde omul de încredere al lui Dragnea încă figurează ca ministru și chiar vicepremier, în lipsa semnăturii lui Iohannis pe documentele primite de la Grindeanu.

Shhaideh îi cere lui Grindeanu "deblocarea imediată a situației create la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene prin demiterea, alături de secretarii de stat, și a secretarului general și a secretarilor generali adjuncți". Shhaideh cere numirea în regim de urgență a unor înlocuitori temporari.

"Menționăm că această solicitare de urgență a survenit ca urmare a convocării astăzi, 19.06 a.c., ora 12.30, a ședinței pregătitoare de guvern, la care persoanele abilitate conform legii să participe sunt fie secretarul de stat desemnat, fie secretarul general", se spune în comunicatul MDRAP.

Până când președintele Klaus Iohannis nu semnează numirile provizorii transmise de Grindeanu la Cotroceni, Sevil Shhaideh rămâne în continuare vicepremier și ministru la Ministerul Dezvoltării.

Grindeanu, atac la Shhaideh: Nu accept ca bugetul de dezvoltare să fie folosit în scopuri politice

Războiul PSD-PSD, faza plângerilor penale

Mai multe articole despre:
Sevil Shhaideh PNDL