MENIU

Românii se întorc din vacanţă: aglomeraţie pe Autostrada A2. Pe Valea Prahovei se circulă în coloană

După trei zile de relaxare la mare în minivacanţa de Sfânta Maria, urmează obişnuita porţie de nervi pentru şoferi. Pe drumurile dintre staţiuni se circulă bară la bară, iar autostrada Bucureşti-Constanţa s-a aglomerat deja. Poliţiştii sunt şi ei prezenţi pe şosele, iar mii de şoferi au fost amendaţi, în doar trei zile, informează Realitatea TV.

UPDATE 19:00 Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, traficul rutier a scăzut în intensitate pe DN1, pe Valea Prahovei. Pe sensul de mers către Bucureşti se circulă în coloană, însă fluent, între Azuga şi Buşteni.

Pe DN1A autovehiculele rulează cu viteză redusă în oraşul prahovean Vălenii de Munte (unde se desfăşoară un festival, iar trecerile pentru pietoni sunt folosite frecvent). Pe DN7 Sibiu - Râmnicu-Vâlcea - Piteşti, traficul este intens. Se circulă în coloană în zona municipiului Râmnicu-Vâlcea. La fel şi pe DN67, între intersecţiile cu DN7 şi DN64 (tot în zona municipiului Râmnicu-Vâlcea).

Pe DN7C-Transfăgărăşan se înaintează cu viteză redusă în zona Bâlea-Lac, din cauza autovehiculelor oprite pe marginea drumului (deoarece parcările sunt pline).

În judeţul Braşov, pe DN73, nu mai sunt probleme de trafic între Tohanu Nou şi Bran. În judeţul Constanţa, pe DN39, numărul de autovehicule a scăzut. Totuşi, încă se circulă în coloană în zona vechiului pod de la Agigea (aflat în lucru), pe sensul de mers către Constanţa.

Pe drumul de legătură cu noul pod de la Agigea nu mai sunt probleme de trafic, motiv pentru care Poliţia Rutieră le reaminteşte şoferilor că acesta poate fi folosit ca rută alternativă.

Pe autostrada A2 circulaţia este foarte intensă pe sensul de mers Constanţa - Bucureşti. Pentru a nu se crea aglomerație la stația de taxare de la Fetești, Brigada Rutieră le reaminteşte conducătorilor auto că prin acest punct se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577 (detalii pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România). 

------

Şoselele din România au fost împânzite şi luni, 15 august, de 1400 poliţişti de la rutieră şi 340 de aparate radar.

"Sunt monitorizate în special traseele de la munte către Capitală şi celelalte aglomerări urbane, autostrazile A1, A2 şi A3 şi sectoarele de drum înspre şi dinspre punctele de trecere a frontierei. Traficul rutier este asigurat din cele două elicoptere ale IGAv. Cu ajutorul acestor elicoptere dirijăm echipajele de la sol în zonele unde sunt probleme de trafic", a precizat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR, pentru Realitatea TV.

Măsurile au fost luate în contextul sfârşitului minivacanţei de Sfânta Maria, mai ales că, în intervalul 12 - 15 august, mii de şoferi au fost amendaţi pentru încălcarea regulilor de circulaţie.

În doar trei zile, peste 1.500 de conducători auto au rămas fără carnet. Cele mai multe permise, 671, au fost reținute pentru viteza excesiva, iar alte 222 pentru consum de băuturi alcoolice. În schimb, câteva mii de șoferi s-au ales cu amenzi. Oamenii legii au aplicat aproape 28.000 de sancțiuni. Valoarea amenzilor se ridică la peste 10 milioane de lei.

 

De asemenea, centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la ora difuzării acestei ştiri, pe DN1, pe Valea Prahovei, pe sensul de mers către Bucureşti se circulă în coloană între Azuga şi Buşteni, iar în sens invers de la Poiana Ţapului până la Buşteni.

Pe DN7 Sibiu - Râmnicu-Vâlcea - Piteşti, traficul este intens. Se circulă în coloană în zona municipiului Râmnicu-Vâlcea. La fel şi pe DN67, între intersecţiile cu DN7 şi DN64 (tot în zona municipiului Râmnicu-Vâlcea). Pe DN7C-Transfăgărăşan se înaintează cu viteză redusă în zona Bâlea-Lac, din cauza autovehiculelor oprite pe marginea drumului (deoarece parcările sunt pline).

În judeţul Braşov, din cauza numărului mare de autovehicule, dar şi pentru că trecerile pentru pietoni sunt folosite frecvent, se circulă cu viteză redusă pe DN73, între Tohanu Nou şi Bran (pe sensul de mers Braşov - Piteşti).