MENIU

Românii cărora FISCUL le va șterge datoriile duminică

Parlamentarii vor șterge anumite datorii legate de vânzarea imobilelor de către persoanele fizice dezvoltatori imobiliari și activitățile agricole desfășurate de persoanele fizice, persoanele fizice autorizate (PFA) și întreprinderile individuale/familiale. Așa prevede o lege care se va aplica începând de duminică.

Este vorba de Legea nr. 29/2018 privind anularea unor obligații fiscale, care a apărut astăzi în Monitorul Oficial și care se va aplica după trecerea a trei zile de la publicare (adică de duminică).

Documentul prevede mai întâi anularea unor datorii legate de vânzarea caselor de către persoanele fizice. Conform expunerii de motive care a însoțit Legea nr. 29/2018 în forma sa de proiect, este vorba de persoanele fizice dezvoltatori imobiliari.

Concret, ștergerea datoriilor se face deoarece Fiscul are o practică neuniformă, în sensul că include aceste venituri ba în categoria veniturilor din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniu personal, ba în categoria veniturilor din activități independente.

Sursa 

Mai multe articole despre:
ANAF datorii ANAF ANAF datorii persoane fizice