MENIU

Salariul minim va crește la 3.700 de lei brut de la 1 iulie! ANUNȚUL lui Marcel Ciolacu

Salariul minim va crește la 3.700 de lei brut de la 1 iulie! ANUNȚUL lui Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, că salariul minim pe economie va fi majorat la 3.700 de lei brut începând cu data de 1 iulie. Decizia a fost luată în urma discuțiilor din Consiliul Tripartit, la care au participat reprezentanți ai sindicatelor și patronatelor.

În plus, premierul a anunțat menținerea până la sfârșitul anului a facilității acordate angajatorilor privind scutirea de taxe pentru suma de 200 de lei. Această măsură vizează sprijinirea angajatorilor și stimularea creșterii economice prin reducerea poverii fiscale.

„Premierul Marcel Ciolacu: De la 1 iulie, salariul minim va crește la 3.700 de lei brut. Totodată, vom menține până la sfârșitul anului facilitatea acordată angajatorilor privind cei 200 de lei scutiți de taxe. Suntem în direcția corectă către implementarea salariului minim european.

Aceasta este decizia luată astăzi, alături de sindicate și patronate, în Consiliul Tripartit”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Majorăm îndemnizațiile lunare pentru copiii și adulții cu handicap grav”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi, în cadrul ședinței de Guvern, o nouă majorare a îndemnizațiilor lunare pentru copiii și adulții cu handicap grav, care va intra în vigoare începând cu plata aferentă lunii iunie. Aceasta este a doua creștere din acest an, fiind impusă de majorarea valorii indicatorului social de referință din luna martie.

Mai multe articole despre:
guvern salariul minim creste marcel ciolacu