MENIU

Prima reacție a familiei regale britanice după acuzațiile de rasism ale prințului Harry și Meghan Markle

La Palatul Buckingham se desfășoară marți mai multe reuniuni de urgență cu membri ai familiei regale britanice în urma acuzațiilor făcute de prințul Harry și soția sa, Meghan Markle în interviul dat în talk-show-ul celebrei Oprah Winfrey.

 

Este „tot mai dificil pentru Buckingham să nu spună nimic” despre acuzaţiile făcute de cei doi în programul special difuzat duminică seară de CBS şi luni seară de ITV, relatează BBC.

Jurnalistul a spus că reprezentanţii Palatului „nu vor să se simtă presaţi să spună ceva”.

Prinţul Harry şi soţia lui, Meghan Markle, au vorbit, în emisiunea „The Oprah Winfrey Show”, despre relațiile cu familia regală, pe care le-au numit încordate și au făcut mai multe acuzații.

Cei doi au mărturisit că s-au simţit izolaţi în familia regală, că eu rămas fără sprijin financiar și ar mai fi spus, în premieră, că nunta lor a avut cu trei zile înainte de ceremonia transmisă, oficial, în întreaga lume. În plus, soția prințului Harry a vorbit și despre o tentativă de suicid.

Meghan Markle, interviu pentru Oprah Winfrey: Pur şi simplu nu mai voiam să fiu în viaţă

Prințul Harry s-a căsătorit în secret cu Meghan Markle, înainte de ceremonia oficială. Ce a povestit fosta actriță în interviul acordat pentru Oprah Winfrey

Prințul Harry și Meghan Markle au făcut și grave acuzaţii de rasism după nașterea fiului lor Archie, care va împlini doi ani în luna mai acest an.

Meghan Markle, acuzații grave la adresa familiei britanice regale: ”Rasism, nepăsare și minciună!”. Interviu exploziv cu Oprah Winfrey

Prințul Harry a ținut să declare că acuzațiile de rasism nu îi implică pe bunicii săi, regina Elizabeth a II-a şi pe prinţul Philip. Cel mai mic dintre fiii fostei prințese Diana a mărturisit că relaţia cu tatăl lui, prinţul Charles, s-a deteriorat, dar că „vindecarea” acesteia reprezintă una dintre priorităţile lui. 

Ministrul din umbră al Educaţiei, Kate Green, a declarat că acuzaţiile făcute de Meghan sunt „cu adevărat tulburătoare şi şocante”.

„Dacă sunt acuzaţii de rasism, mă aştept ca Palatul să le abordeze cu cea mai mare seriozitate şi să le ancheteze”, a declarat ea pentru Sky News.

Liderul laburiştilor, Keir Starmer, a afirmat că acuzaţiile făcute de Meghan referitor la rasism şi lipsa de sprijin emoţional şi psihologic ar trebui luate „foarte în serios”, mai notează BBC.

Prim-ministrul Boris Johnson a refuzat luni să comenteze şi a spus doar că „întotdeauna am avut cea mai mare admiraţie pentru regină şi rolul unificator pe care îl are”.

„Când vine vorba despre probleme ce au de-a face cu familia regală, cel mai bun lucru pentru un prim-ministru este să nu spună nimic”, a completat el.

În timpul interviului exploziv oferit de cei doi în emisiunea cunoscutei Oprah, Meghan Markle, în vârstă de 39 de ani, actriţă cu origini afro-americane, a spus că remarcile privitoare la culoarea pielii fiului ei au fost făcute în prezenţa prinţului Harry, care i le-a relatat ulterior. În plus, ea a afirmat că familia regală nu a vrut ca Archie, născut în 2019, să fie prinţ, lăsând să se înţeleagă că îngrijorarea privind culoarea pielii lui a dus la acest lucru.

Meghan Markle, acuzații grave la adresa familiei britanice regale: ”Rasism, nepăsare și minciună!”. Interviu exploziv cu Oprah Winfrey

Merkle nu a dat nume, iar prinţul Harry i-a confirmat apoi lui Oprah Winfrey că nu este vorba nici despre regină, nici despre prinţul consort.

Interviul a fost filmat în casa unui prieten, a anunțat Oprah Winfrey. Casa din California, unde cuplul s-a mutat anul trecut, aparţine mogulului media Tyler Perry, scrie CNN.

După ce regina Elisabeta a II-a a confirmat retragerea lor definitivă din rândul membrilor cu rol activ ai casei regale britanice, la sfârşitul unei perioade de observaţie de un an, ducele şi ducesa de Sussex şi-au pierdut ultimele titluri oficiale în februarie 2021. prințul Harry și Meghan Markle, alături de fiul lor Archie s-au instalat iniţial în Canada, în martie 2020, după ce au renunțat la îndatoririle lor regale, apoi în California, SUA, în Montecito. Soția prințului Harry este însărcinată cu al doilea copil, o fetiță, după cum au dezvăluit în același interviu acordat vedetei Oprah. Cei doi s-au căsătorit în mai 2018.

Ducele şi ducesa de Sussex, Harry şi Meghan, așteaptă o fetiță VIDEO