MENIU

Pompierii români, răsplătiţi de greci pentru lupta cu incendiile din Evia. Cazare gratuită în Thassos, anul viitor

Pompierii români, răsplătiţi de greci pentru lupta cu incendiile

Pompierii români care luptă pentru stingerea incendiilor din Grecia vor fi recompensaţi pentru efortul lor. Autorităţile elene anunţă că le vor oferi acestora concedii gratuite vara viitoare.

Pompierii români vor primi un sejur gratuit de două zile, în Thassos, drept mulţumire pentru munca depusă acum.

,,Municipalitatea Thassos, în cooperare cu Asociaţia Hoteliers Thassos şi Federaţia Camerelor, oferă pompierilor români care ajută la stingerea incendiilor forestiere din statul elen, cazare gratuită timp de două zile în vara anului următor", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Municipalităţii din Thassos.

,,Mulțumesc întregului departament de pompieri și tuturor pompierilor pentru eforturile continue și de mai multe zile de a stinge incendiile și de a proteja zonele sensibile. Mulțumim în mod special forțelor din alte țări care ajută și de aceea încercam să contribuim”, a transmis primarul din Thassos, Eleftherios Kyriakidis, pe aceeași pagină de Facebook.

Incendiile de vegetație au izbucnit în mai multe zone ale Greciei în ultima săptămână, din cauza temperaturilor foarte ridicate, un record pentru ultimele trei decenii. Mai multe case au fost distruse de flăcări, în timp ce proprietăți importante de terenuri forestiere au ars.

Grecia a mobilizat armata pentru a se lupta cu flăcările, iar state precum Franța, Egipt, Elveția și Spania au trimis avioane care să sprijine eforturile de stingere a incendiilor.

Și România a trimis 108 pompieri pentru a ajuta Grecia la stingerea incendiilor.

Convoiul format din mașinile de intervenție și suport care a plecat cu 108 pompieri salvatori din România a ajuns sâmbătă în Atena și a fost direcționat imediat către insula Evia.