MENIU

Presupusul asasin plătit din Snagov, săltat de mascați. Acesta ar fi ucis un afacerist în 1998

Fiul unui fost ofiţer de poliţie, bănuit de comiterea unui asasinat acum 18 ani, a fost ridicat în această dimineaţă de trupele speciale. Acesta este suspectat că ar fi autorul asasinatului asupra omului de afaceri Mihai Ionescu, ucis în iulie 1998 prin împuşcare, anunţă reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei.  

Abia acum anchetatorii au găsit probe care să demonstreze că bărbatul l-ar fi ucis cu sânge rece pe Mihai Ionescu, un om de afaceri prosper.

Suspectul are un cazier impresionant. A fost acuzat de viol, furt de identitate şi de maşini de lux, de  provocarea unui grav  accident de circulaţie. De fiecare dată a reuşit însă să scape sau să obţină cercetarea în libertate. Acum, bărbatul urmează să fie dus la audieri.

Mihai Ionescu a fost împuşcat în seara zilei de 15 iulie 1998, în jurul orei 22.30, în timp ce încă era în maşina personală şi încerca să parcheze în curtea locuinţei de pe strada Intrarea Mierilor din zona Piaţa Muncii din Capitală. Agresorul, care l-a aşteptat să ajungă acasă, a tras patru gloanţe, iar două au nimerit victima.

La vremea respectivă, anchetatorii au luat în calcul mai multe ipoteze, mergând inclusiv pe ideea unei reglări de conturi. La baza acestei supoziţii a stat faptul că Mihai Ionescu era în relaţii bune cu mafioţi din Napoli, iar aceştia ar fi putut „comanda” acest asasinat.

Ionescu era unul dintre afaceriştii de succes din România acelor ani, iar numele său a fost vehiculat în scandalul „Ţigareta”. Mai mult, acesta era cunoscut ca fiind cămătar, însă deţinea mai multe cluburi, dar şi firma „Mondo Mike”. În 1992, acesta a candidat pentru un post de senator.

Mai multe articole despre:
null