MENIU

Paula Iacob, ADEVĂRUL despre CONTURILE SECRETE ale familiei Ceaușescu

<p>Paula Iacob</p>

L-a scăpat pe mezinul lui Nicolae Ceaușescu de 15 ani de pușcărie și, de-a lungul procesului, a aflat toate tainele dictatorului care azi ar fi împlinit 97 de ani. În exclusivitate pentru „ring”, reputata avocată Paula Iacob face dezvăluiri tulburătoare despre averea soților Ceaușescu și despre „rușinea așa-zisului proces” în urma căruia au fost executați de Crăciun.

În 1990, a acceptat să-l apere pe Nicu Ceaușescu pentru un onorariu echivalat azi la 500 de lei, punând însă condiții: „să nu fie golan și criminal”. „În februarie, la prima întâlnire în închisoare la Sibiu, mi-a povestit câteva ore despre familia lui. Le reproșa adesea părinților: «Faceți greșeli și eu le voi plăti pe toate!». Și iată că au plătit ei, dar și el care chiar nu avea nicio vină. Mi-a spus și despre avere...”, a declarat Paula Iacob.

Fiecare copil avea bani puși deoparte

Surprinzător, cea care dirija banii era Elena Ceaușescu, renumită pentru zgârcenia ei, dezvăluie avocata: „Maică-sa făcuse pentru fiecare copil un carnet la CEC de valoarea unei mașini mici (70.000 de lei vechi, azi 7 lei – n.r.). În afara acestuia nu aveau altceva. Mi-a spus că nu știe ca părinții lui să fi deținut vreo avere. Din tot ce-am discutat ulterior și cu frații lui, Zoia și Valentin, familia Ceaușescu nu avea nicio avere secretă. Sunt basme că Elena i-a dat cadou unei ghicitoare o blană. De la toți cei trei copii știu că ea n-ar fi dăruit în viața ei o blană pentru că nici propriei fiice nu-i făcea cadou decât o brățărică de aur. Și asta când vizita țările arabe, unde aurul era foarte ieftin și mai primea cadouri”.

Citeşte mai mult pe ziarulring.ro

Mai multe articole despre:
dictator Nicolae Ceauşescu Paula Iacob