MENIU

Pacienți cu forme grave de Covid așteaptă loc liber la ATI, în jud. Suceava. Cei doi nou-născuți infectați cu virusul au murit

Pacienți cu forme grave de Covid așteaptă loc liber la ATI. FOTO: Profi Media

Este criză acută de paturi pe secțiile de Terapie Intensivă în spitalele din județul Suceava. Trei pacienți cu forme grave de COVID au fost intubați direct în unitatea de primiri urgențe.

De câteva zile bune, numărul pacienților internați este mai mare decât a celor externați.

Din cauza lipsei locurilor la Terapie Intensivă, trei pacienți infectași în stare gravă cu Covid-19 au fost intubați chiar în unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean Suceava. Cei trei au vârste cuprinse între 58-81 de ani.

Doi dintre ei erau deja internați în spital, dar starea de sănătate s-a agravat treptat. Cel de-al treilea a ajuns în spital, marți, tot în stare gravă infectat de noul virus.

Medicii spun că au încercat transferul acestora în alte județe, însă nu au fost găsite locuri disponibile. Cel mai probabil, în zilele următoare, vor merge într-un spital Mangalia.

Situaţia este gravă şi în cazul copiilor. Doi nou-născuți diagnosticați cu Covid au murit, iar mai mulţi copii infectaţi sunt internaţi la Suceava.

Cei doi au fost transferați, în urmă cu două săptămâni, într-un spital din Iași, în stare gravă. Din nefericire, aceștia au decedat.

Pentru că numărul copiilor infectați cu noul virus este în creștere, pe secția de Pediatrie a Spitalului Județean Suceava au fost alocate încă 16 locuri pentru pacienții infectați cu Covid-19.

Mai multe articole despre:
covid spital suceava pacienti covid nou nascuti ati paturi