MENIU

O femeie de afaceri din Baia Mare s-a sinucis. ANAF: Nu am controlat firma respectivei persoane

O femeie de afaceri din Baia Mare, patroana unui spațiu dintr-un centru comercial băimărean, și-a pus capăt zilelor în această dimineață, după ce ar fi fost vizitată de inspectorii ANAF. Surse judiciare au declarat pentru VoceaTransilvaniei că femeia a fost găsită spânzurată chiar în magazin, și că vineri ar fi primit o amendă de 10.000 de lei de la finanțiști. ANAF neagă însă că ar fi controlat firma respetivei persoane.

Femeia avea 40 de ani, se numea D. F., și vineri ar fi fost vizitată de cei de la ANAF. Martorii spun că avea spațiul comercial respectiv de aproximativ 10 ani. „În această dimineață, într-una din boxele de la etaj a fost găsită o persoană de sex feminin, spânzurată. Încă nu cunoaștem motivele care au dus la acest tragic eveniment”,  a declarat Cristian Vigh, procuror criminalist. Cadavrul femeii a fost transportat la morga Spitalului Județean, pentru efectuarea necropsiei.

Femeia, în vârstă de 42 de ani, le-a mîrturisit cunoscuților că îi trebuie cinci vieți să adune atâția bani câți spun cei de la ANAF că datorează statului roman.  Asta în condițiile în care activitatea în boxă a fost oprită în urma controlului. Mai mult, pe lângă suma pe care urma să o plătească statului român, se pare că femeia avea datorii și la bancă. Femeia, care crlstea împreună cu soțul său doua fete înfiate, nu a rezistat presiunii și a cedat psihic, recurgând la acest gest tragic, scrie emaramures.ro. 

Mai multe, pe voceatransilvaniei.ro.

ANAF: Nu am efectuat controale la firma respectivei persoane

"ANAF dezaprobă și consideră ca fiind reprobabil comportamentul anumitor instituții de presă care se folosesc de dramele unor persoane. Crearea unei legături între activitatea ANAF și situația dramatică de la Baia Mare, bazată pe declarații ale unor terți, a depășit în această situație limitele oricărei decențe sau exigențe profesionale. Din nou, fără a fi solicitați să confirmăm măcar vreo acțiune de control la firmele respective, atât presa scrisă, cât și cea vizuală, prin redactori, prezentatori și moderatori, au informat opinia publică în mod complet eronat. Alături de cazurile nereale privind restaurantul închis pentru 3 lei, cofetăria închisă pentru 1,5 lei și confiscarea ”urzicilor unei bătrânici”, această nouă știre falsă nu face altceva decât să contribuie la dezinformarea opiniei publice în legătură cu activitatea ANAF", anunţă un comunicat ANAF.

Încă o victimă

Patroana unui depozit en-gros din Buzău a fost găsită moartă zilele trecute între grătarele unui canalul hidrotehnic din Cândești. O dubiță cu care se deplasa femeia de 54 de ani a fost descoperită lângă canalul hidrotehnic din Cândești, iar mai mulți oameni au semnalat prezența unui cadavru în apă. Potrivit unor apropiați, Stela Negraru trecea printr-o puternică stare de depresie cauzată de unele controale demarate de ANAF la firma sa, dar şi pentru că ar fi împrumutat sume de bani de la cămătari, scrie stiridebuzau.ro.

Mai multe articole despre:
ANAF sinucidere inspectorii anti-fraudă