MENIU

Mircea Cărtărescu îi răspunde premierului: "Resping cu dezgust urările d-lui Ponta"

Mircea Cărtărescu i-a răspuns, pe Facebook, premierului Victor Ponta, care îi urase succes scriitorului cotat cu şanse în cursa pentru Premiul Nobel pentru Literatură.

Mircea Cărtărescu nu doreşte urările premierului. "În ceea ce mă priveşte, resping cu dezgust urările d-lui Ponta", a scris Cărtărescu pe Facebook. 

În goană după orice aduce a succes românesc în lume premierul Victor Ponta îi urase baftă scriitorului Mircea Cărtărescu, cel care era în cursa pentru Premiul Nobel pentru Literatură. Acum câțiva ani avea însă altă atitudine și îl compara cu un propagandist nazist. Pe de altă parte, Mircea Cărtărescu a anunțat că o va vota pe Monica Macovei, iar în trecut l-a criticat dur pe Victor Ponta, spunând în 2010 că este ”cel mai prost demagog al PSD-ului”.

"Ii doresc mult succes lui Mircea Cartarescu maine, cand se va anunta castigatorul Premiului Nobel pentru Literatura! Romania are sanse mari sa se bucure de un nou laureat!", a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Acum ceva vreme, Ponta gândea altceva. Liderul PSD Victor Ponta critica în 2010 pe blogul său editorialele virulente la adresa sa scrise de Mircea Mihăieş şi Mircea Cărtărescu, informeaza NewsIn. Ponta spunea despre aceştia că sunt "intelectuali ai Fuhrerului", iar limbajul lor e demn de propagandiştii nazişti Alfred Rosenberg şi Josef Goebbels.