MENIU

Ministrul pentru IMM-uri e pus pe fapte MARI. Un nou obiectiv turistic pentru tineri, CLUSTERUL

<p>Jianu: Toate pachetele turistice care conţin şi cazare, nu doar cele all inclusive, vor avea TVA 9%</p>

Pe vremuri se înfiinţau comitete şi comiţii, acum se numesc "clustere". Ministrul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism e pus pe fapte mari, vrea să combine antreprenoriatul cu turismul şi să înfiinţeze mai multe CLUSTERE locale, printre care şi unul adresat tinerilor ... turişti.  

România va fi prima ţară din lume care va crea un cluster pentru tineri, pentru ca ţara să se poată poziţiona drept o destinaţie favorabilă tinerilor în competiţia globală de atragere a turiştilor, a anunţat, joi, Forin Jianu, ministrul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, citat de Agerpres.

,,Am lansat astăzi (joi - n.r.) public această politică de susţinere a înfiinţării de clustere. Vom merge în fiecare regiune de dezvoltare a ţării şi vom aduce la un loc actorii locali. Vom fi cei care vor susţine politica de clustere locale în care Ministerul IMM-urilor să fie catalizator. Mai mult, în toamnă, România va fi prima ţară din lume care va crea un cluster pentru tineri pentru că tinerii reprezintă peste o treime din totalul turiştilor la nivel mondial şi sunt categoria cea mai dinamică. România o să se poată poziţiona în această competiţie globală de atragere a turiştilor ca o destinaţie favorabilă tinerilor', a spus ministrul Florin Jianu.

La lansarea clusterului de tineri şi-a anunţat deja participarea secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului, Taleb Rifai, precum şi alţi invitaţi din toată lumea.

În prezent, în România există circa 52 de clustere, dintre care şapte de turism, cel mai recent fiind înfiinţat de Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) pentru zona Dunării.

 

Mai multe articole despre:
IMM-uri Forin Jianu