MENIU

Măsuri fără precedent pentru furtuna din București: școlile trimit elevii acasă la ora 17.00

Inspectoratul Școlar al Capitalei a ascultat recomandările primarului general, Gabriela Firea, și a decis să scurteze cursurile din șocli, pentru a evita furtuna care se prognozează în seara de miercuri. 

”Având în vedere atenţionările făcute de Administraţia Naţională de Meteorologie referitor la posibilele fenomene meteo, respectiv: descărcări electrice, vijelie şi vânt puternic, după ora 18.00, a zilei de 20.09.2017, vă comunicăm următoarele:
Unităţile de învăţământ din Municipiul Bucureşti vor lua toate măsurile necesare în vederea asigurării securităţii, a siguranţei elevilor şi a personalului angajat prin modificarea duratei orelor de curs şi a pauzelor, astfel încât cursurile să se termine până la ora 17.00”, a anunțat un comunicat al Inspectoratului Școlar al municipiului București.

Primarul Bucureștiului Gabriela Firea a anunțat o mobilizare fără precedent pentru furtuna prognozată pentru miercuri seară în Capitală. 

Firea a cerut școlilor să asigure încheierea main rapidă a cursurilor și le-a recomandat bucureștenilor să nu iasă pe stradă. 

Aș dori să adresez o rugăminte bucureștenilor. Dacă în această seară nu au drumuri foarte urgente, strict necesare, să rămână acasă, pentru că, după ora 20,00, vor începe aceste fenomene meteo extreme, vântul care va avea aspect de vijelie și este bine să ne protejăm, chiar dacă instituțiile statului iau toate măsurile necesare în aceste situații", a declarat Firea, la un comandament convocat la Primăria Capitalei.

Mai multe articole despre:
şcoli Bucureşti cursuri furtuna