MENIU

Luna din an și ziua din săptămână când au loc cele mai multe accidente în România. Statistica inedită a Poliției Rutiere

Luna din an și ziua din săptămână când au loc cele mai multe accidente în România

Un raport recent al Poliției Române aduce în atenție statistici importante despre accidentele rutiere produse în România. Acest document dezvăluie informații inedite, precum luna din an in care au fost inregistrate in 2023 cele mai multe accidente, zilele din săptămână cu cele mai multe accidente, dar si soselele care le-au dat cele mai mari batai de cap șoferilor in ceea ce priveste incidentele rutiere.  

Infrastructura proastă, indisciplina șoferilor și pietonilor, dar și viteza excesivă au făcut din DN 1 și DN 2 adevărate cimitire pentru participanții la trafic. Potrivit unui raport al Poliției Rutiere, cele mai multe accidente au avut loc anul trecut în luna iunie. În ceea ce privește zilele săptămânii, se constată că în ziua de vineri au fost consemnate cele mai multe accidente, iar cele mai multe persoane decedate pe șosele au fost înregistrate în ziua de luni. 

Cele mai multe accidente de circulaţie s-au produs, anul trecut, pe DN1, DN2, DN6 şi DN7, iar iunie a fost luna în care s-au consemnat cele mai multe astfel de accidente, anunță Horaţiu Pop, de la Poliţia Rutieră. Din punct de vedere al consecinţelor, pe DN2 au fost mai multe persoane decedate decât pe DN1, iar un expert consultat de Adevărul a explicat de ce DN1 și DN2 produc cele mai multe accidente mortale.

O nouă taxă impusă de Comisia Europeană va arunca în aer prețul gazului și carburanților. Birul UE care va provoca scumpiri în lanț

„În luna iunie au fost cele mai multe accidente de circulaţie pe parcursul anului trecut. Probabil că este sezonul de vacanţă când conducătorii auto circulă un pic mai hazardat”, a declarat Pop. Potrivit acestuia, cauzele care conduc la accidente rutiere au rămas neschimbate, pe primele locuri fiind indisciplina pietonilor, viteza excesivă şi indisciplina bicicliştilor. „Trebuie să revenim asupra cauzelor care din păcate au rămas de-a lungul timpului neschimbate şi pe primul loc se află indisciplina pietonilor. De multe ori, în localităţile rurale nu avem condiţiile necesare desfăşurării traficului pietonal, adică nu avem trotuare, se circulă adesea şi pe timpul nopţii pe partea carosabilă. A doua cauză este viteza, fiind vorba de viteza neadaptată la condiţiile de drum sau viteza excesivă. A treia cauză: indisciplina bicicliştilor, a patra cauză: neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi a cincea cauză: neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. Aceste cinci cauze reprezintă 63,6% din totalul accidentelor înregistrate pe un an de zile, ceea ce înseamnă foarte mult”, a atras atenţia Pop.

ANM avertizează: vânt puternic și frig în mai multe zone ale țării. Când va veni, în sfârșit, primăvara

În ceea ce privește zilele săptămânii în care au fost înregistrate accidente, se constată că în ziua de vineri au fost consemnate cele mai multe accidente, iar cele mai multe persoane decedate au fost înregistrate în ziua de luni. „Deci, vedem că se leagă cumva de weekend, ceea ce trebuie să ne dea de gândit şi de aceea noi încercăm pe baza acestor analize să acţionăm, să facem nişte planuri de măsuri tocmai pe sectoare, intervale orare şi zile când sunt înregistrate astfel de evenimente rutiere. Este interesant de văzut şi categoriile de drum pe care se întâmplă accidentele. Cele mai multe accidente se întâmplă pe intersecțiile din interiorul localităţilor şi municipiilor, formate de drumurile naţionale, apoi drumurile judeţene, comunale, alte categorii de drumuri şi cele mai puţine accidente sunt înregistrate, normal, pe autostrăzi care au un confort din punct de vedere al circulaţiei şi au mai multe elemente de protecţie”, a explicat el.

Se construieste Noul Turn Babel: Clădirea va măsura 2 kilometri înălțime și va fi un record absolut