MENIU

Clinica VERTEBRALIA tratează cu succes durerile de spate: terapii minim invazive, rezultate rapide

Clinica VERTEBRALIA tratează cu succes durerile de spate: tratamente minim invazive, rezultate rapide

Stilul de viață sedentar a devenit o problemă de sănătate globală. Calitatea vieții este influențată de nivelul de activitate fizică efectuată, lipsa acesteia afectând copii și adulți deopotrivă. Utilizând cele mai recente tehnologii și terapii avansate, Clinica VERTEBRALIA vine cu soluții eficiente pentru ameliorarea durerii și îmbunătățirea calității vieții pacienților.

Sedentarismul influențează negativ starea de sănătate, lipsa activității fizice devenind o realitate a societății moderne. Comportamentul sedentar tinde să crească din copilărie până la adolescență, inactivitatea cauzând apariția bolilor cardiovasculare sau articulare, obezitate, tromboze, creșterea riscului de afecțiuni musculo-scheletale și altele. 

 

Organismul uman, conceput pentru mișcare, are nevoie de revigorarea capacităţilor fizico-motrice. Prin urmare, este vital să se ia măsuri pentru reducerea sedentarismului și adoptarea unui stil de viață sănătos.

 

Aici intervin profesioniștii medicali. Recuperarea prin programe dedicate în funcție de vârstă și constituție devine posibilă grație echipei de medici de la Clinica VERTEBRALIA, concentrată pe furnizarea celor mai bune îngrijiri și servicii pentru sănătatea și bunăstarea pacienților cu diverse afecțiuni ale sistemului musculo-scheletal.

 

Echipa de specialiști este pregătită să ofere tratamente personalizate pentru o varietate de probleme, în special hernia de disc, afecțiunile reumatologice, boala artrozică, periartrita scapulo-humerală și epicondilită.

 

Utilizând cele mai recente tehnologii și terapii avansate, Clinica VERTEBRALIA se concentrează pe furnizarea de soluții eficiente pentru ameliorarea durerii și îmbunătățirea calității vieții pacienților.

 

Hernia de disc, una dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor de spate. Aparate de top în Clinica VERTEBRALIA pentru abordarea non-invazivă a durerii și scăderea inflamației

 

Hernia de disc, una dintre patologiile abordate în Clinica VERTEBRALIA, reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze de durere de spate.

 

Elongația sau decompresia vertebrală este o procedură medicală non-invazivă care se adresează cauzei herniei de disc. Își produce efectele prin modificarea presiunii în zona disco-vertebrală, eliminând tensiunea cauzată de discul herniat asupra structurilor înconjurătoare, în special asupra rădăcinilor nervoase.

 

Procedura este complet nedureroasă și contribuie la reducerea durerii, îmbunătățirea mobilității și a calității vieții.

 

Procedurile de elongații și-au demonstrat eficacitatea și în alte patologii care pot provooca iritația sau compresia nervilor spinali, inclusiv în stenoza spinală.

 

Mobilizarea vertebrală sau terapia manuală reprezintă o tehnică terapeutică folosită frecvent în practica medicală pentru a trata diverse afecțiuni ale coloanei vertebrale și ale articulațiilor înconjurătoare.

 

Presupune aplicarea unor mișcări controlate și direcționate la nivelul coloanei vertebrale, îmbunătățind mobilitatea.

 

Alături de procedura de elongații, terapia manuală este considerată tratament cauzal al durerii de spate.

 

Fizioterapia, alături de tratamentul antiinflamator, este considerată principala formă de tratament simptomatic al durerilor de spate sau articulare.

 

Aparatele de laser, ultrasunet, TENS sau shockwave permit abordarea non-invazivă a durerii și induc reducerea durerii, relaxarea musculară și scăderea inflamației.

 

Clinica VERTEBRALIA oferă tratament de top pentru durerea de spate și pentru principalele afecțiuni care afectează sistemul musculo-scheletal. Printre tehnicile medicale cele mai folosite se numără procedurile mobilizare vertebrală, elongații și fizioterapie cu aparate moderne, kinetoterapie și masaj terapeutic, tratament injectabil paravertebrala sau intraarticular (cu cele mai potente antiinflamatoare – triamcinolon, acid hialuronic, PRP), ozonoterapie.

 

 

 

Mai multe articole despre: