MENIU

COD PORTOCALIU de fenomene extreme. România, lovită de vijelii puternice - HARTA

Mai multe zone din țară, sub Cod galben de vânt, până vineri seara. Pentru județul Caraș Severin a fost emis Cod portocaliu

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben privind intensificări ale vântului, valabilă până vineri seară, în sudul Banatului, al Transilvaniei şi în zona Carpaţilor Meridionali, unde viteza la rafală va atinge 55-65 de kilometri pe oră şi temporar va depăşi 70-80 de kilometri pe oră. În plus, o avertizare de Cod portocaliu a fost emisă pentru judeţul Caraş-Severin, acolo unde vântul este așteptat să sufle cu viteze mai mari de 90 de kilometri pe oră.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben privind intensificări ale vântului, de joi, de la ora 10.00, până vineri, la ora 23.00.

”În intervalul menţionat, în sudul Banatului şi al Transilvaniei, precum şi în  zona Carpaţilor Meridionali vântul va avea intensificări, cu rafale de 55...65 km/h, şi temporar de peste 70...80 km/h”, au transmis meteorologii.

Local şi temporar, vor fi intensificări ale vântului şi în sudul, vestul, nord-vestul şi centrul ţării, cu viteze în general de 45...55 km/h.

În Banat şi sudul Crişanei, în noaptea de joi spre vineri vor fi averse, în general moderate cantitativ (15...20 l/mp), şi descărcări electrice.

Codul galben este în vigoare în unele zone ale judeţelor Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Sibiu şi Vâlcea.

Totodată, a fost emis un Cod portocaliu, valabil de joi, de la ora 21.00, până vineri, la ora 12.00, vizând intensificări susţinute ale vântului, pentru judeţul Caraş-Severin.

Astfel, vântul va avea intensificări susţinute în judeţul Caraş-Severin, unde vor fi viteze de 80...85 km/h şi temporar peste 90 km/h.

 

Mai multe articole despre:
vant cod galben vant cod portocaliu vant