MENIU

Lucruri care se întâmplă în organismul tău atunci când renunți la relațiile intime. Al 4-lea e IREAL

Există o mulțime de motive pentru care poți întrerupe activitatea intimă. Poate că tocmai ai trecut printr-o despărțire sau poate că partenerul tău este bolnav. Oricare ar fi motivele, acest lucru are efecte asupra organismului tău, de la probleme mintale, la incapacitatea de a te concentra și la sentimentul de tristețe.

Unele dintre aceste reacții sunt destul de ciudate, însă lipsa relațiilor intime reprezintă mai mult decât a simți o dorință constantă.

Uite 8 lucruri care ți se pot întâmpla atunci când ești în această situație:

1. Te îmbolnăvești mai des

Sistemul nostru imunitar devine mai slab atunci când suntem abstinenți. Dacă vrei să eviți răcelile și gripa, întreținerea relațiilor intime te poate ajuta în acest sens.

2. Nivelul stresului crește

Poți deveni mult mai stresat și poți suferi de anxietate pentru că există o scădere în eliminarea hormonilor de plăcere. Lipsa amorului reprezintă o problemă și chiar și studiile au demonstrat că este mult mai dificil să ne confruntăm cu situațiile stresante atunci când suntem abstinenți.

3. Disfuncții erectile

În cazul bărbaților, aceștia pot începe să sufere de disfunții erectile în cazul în care încetează să întrețină relații sexuale pentru o perioadă lungă de timp.

4. Visele se schimbă

Este foarte posibil ca atunci când ești în această situație să începi să ai vise amoroase. Chiar dacă nu vei simți același lucru ca în realitate, vei substitui relațiile intime cu visele de acest gen.

5. Îți pierzi dorința

Dacă a trecut ceva timp de la ultima experiență sexuală, probabil că vei începe să îți dorești din ce în ce mai puțin să faci dragoste.

6. Te distanțezi de partener

În cazul în care ești implicat într-o relație și între tine și partener nu mai există activitate sexuală, este foarte posibil să devii nesigur în ceea ce privește conexiunea voastră.

7. Încrederea în sine poate avea de suferit

Te poți simți mai puțin atractiv și poți experimenta sentimente de tristețe. Se pare că această stare poate fi indusă, în unele cazuri, și de folosirea prezervativului, informeazp site-ul tasta.ro.