MENIU

În RealitateA suntem împreună. Mobilizare uriașă pe Internet pentru Realitatea TV

În RealitateA suntem împreună. Mobilizare uriașă pe Internet pentru Realitatea TV
În RealitateA suntem împreună. Mobilizare uriașă pe Internet pentru Realitatea TV
În RealitateA suntem împreună. Mobilizare uriașă pe Internet pentru Realitatea TV
În RealitateA suntem împreună. Mobilizare uriașă pe Internet pentru Realitatea TV

Val de mesaje de susținere pentru Realitatea TV, după ce Consiliul Național al Audiovizualului a decis suspendarea temporară, pentru 10 minute, astăzi, 17 ianuarie 2019, în intervalul 19:00 - 19:10, a emisiei postului nostru. Realitatea TV a plătit, astfel, pentru libertatea de exprimare! CNA a considerat că transmisiile noastre din 10 august au reprezentat, de fapt, o incitare la violenţă!

Mii de români și-au anunțat susținerea pentru postul Realitatea TV. Pe adresa martorocular@realitatea.net și pe pagina de Facebook a postului nostru au venit, și vin în continuare, mii de mesaje de susținere.

Telespectatorii Realitatea au răbufnit: "Pumn în gura presei pe care ciuma roșie n-o poate manipula"

Mai mult, pe rețelele de socializare au fost create mai multe evenimente prin care se susține Realitatea TV. Mai multe conturi de Facebook au asigurat deja că susțin libertatea de exprimare a jurnaliștilor și au anunțat că vor prelua transmisia live din online de la ora 19:00, ca urmare a întreruperii emisiei.

Sursa foto: FB Coruptia Ucide

Un eveniment pe Facebook numit ”Watch Party Anti-Cenzură” a fost creat de comunitățile civice Corupția Ucide, Geeks for Democracy, Inițiativa România și Rezistența. Sute de oameni și-au arătat interesul deja pentru acest eveniment.

Iată mesajul postat pe pagina de Facebook Corupția Ucide:

"CNA a decis, în mod abuziv și aberant, că postul de televiziune Realitatea TV trebuie să își întrerupă emisia astăzi, timp de 10 minute, ca sancțiune pentru modul în care a reflectat evenimentele din 10 august.

În condițiile în care alte televiziuni, precum Antena 3 sau RTV, au avut derapaje mult mai grave, însă acestea nu au fost amendate în niciun fel, considerăm că decizia CNA este una politică, iar miza ei este intimidarea.

Realitatea Tv a decis că va continua emisia pe internet în intervalul în care aceasta este suspendată la televizor.

De aceea, vom distribui pe paginile noastre, începând cu ora 18:50, emisia postului de televiziune sancționat abuziv. Aceasta va fi preluată de pe pagina de Facebook a Realității Tv.

Vă invităm să faceți la fel și să demonstrăm. împreună, că, în România anului 2019, cenzura este inacceptabilă."


La rândul său, Uniunea Salvați România a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj de susținere pentru Realitatea TV:

"Stop cenzura

USR condamnă sancțiunea aplicată de CNA postului RealitateaTV și își arată solidaritatea prin preluarea transmisiei live din online de la ora 19:00, ca urmare a întreruperii emisiei. Acest episod ne amintește de alte decenii întunecate ale României, refuzăm să ne mai întoarcem acolo.

Libertatea presei este vitală pentru orice țară, dar mai ales pentru națiunea noastră, deja fragilă din cauza unor corupți."


SONDAJ: Credeți că decizia CNA de a suspenda emisia Realitatea TV este abuzivă? Mii de voturi!

Mai multe articole despre:
Realitatea Tv