MENIU

Fostul ministru Cristian David, condamnat la închisoare cu executare

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au condamnat pe fostul ministru de Interne Crisitan David la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost acuzat de DNA că ar fi primit o mită de 500.000 de euro, anunță Realitatea TV.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată. Până în prezent, magistrații au amânat de patru ori o sentință în acest dosar.

În același dosar au fost judecați Gheorghe Doliu, Valeriu Roger Nițescu (fostul șef de cabinet al lui David) și Marian Cristinel Bîgiu, prefect al județului Buzău.

Potrivit DNA, în calitate de ministru al Internelor și Reformei Administrative, în anul 2007, prin intermediul lui Valeriu Roger Nițescu, Cristian David a pretins și primit 500.000 de euro de la Adrian Mladin, fostul primar din Jilava, beneficiar al unor drepturi litigioase pentru 15 hectare de teren în Buzău. Mladin, denunțător în dosar, cumpărase drepturile litigioase de la proprietarul de drept, Viorica Știrbulescu.

Pentru a masca originea sumelor primite cu titlu de mită și pentru a evita tragerea la răspundere penală, au fost încheiate mai multe contracte de vânzare-cumpărare cu tranzacții imobiliare fictive între persoanele implicate în săvârșirea infracțiunilor de corupție, spune DNA.

Mai multe articole despre:
DNA condamnat Cristian David