MENIU

Firmele de asigurări sesizează Comisia Europeană împotriva înghețării tarifelor la RCA

Politele RCA, greu de platit

Firmele de asigurări sesizează Comisia Europeană împotriva deciziei Guvernului de a îngheța prețurile RCA.

Firmele de asigurări din România au sesizat Comisia Europeană care le reprezintă interesele, împotriva deciziei Guvernului de a îngheța prețurile asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) timp de șase luni.

"Ca urmare a aprobării de către Guvern a tarifelor plafonate pentru polița de asigurare obligatorie auto, Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) își reafirmă intenția de a acționa pe toate căile posibile pentru ca reglementările specifice acestui domeniu să respecte cadrul legislativ existent atât la nivel național, cât și european. UNSAR a sesizat deja Comisia Europeană cu privire la încălcările Directivei 2009/138/CE și ale Tratatului de funcționare al Uniunii Europene, existând premisele ca România să fie sancționată pentru încălcarea legislației comunitare", transmite Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).

Ieri, Guvernul a adoptat Hotărârea care statuează plafonarea prețurilor RCA pentru o perioadă de șase luni. Noile tarife vor intra în vigoare peste 10 zile.

România va deveni, astfel, singura țară din Europa cu prețuri plafonate pentru asigurări.

Mai multe articole despre:
asigurări RCA asigurare obligatorie