MENIU

Dupa spitale, China construiește o fabrică de măşti medicinale în şase zile

O clădire industrială din Beijing va fi reconvertită în doar şase zile într-o nouă uzină care va produce măşti medicinale. Chinezii vor sa termine constructia pana la sfarsitul acestei saptamani.

 

O clădire industrială din Beijing va fi reconvertită în doar şase zile într-o nouă uzină care va produce măşti medicinale, Noua uzina este necesara pentru a face faţă cererii explozive pentru acest produs pe fondul epidemiei de coronavirus, a anunţat luni agenţia oficială de presă Xinhua, preluată de Reuters, potrivit Agerpres.

Noua uzină, care va fi construită de China Construction First Group, ar urma să poată produce 250.000 de măşti medicinale pe zi. Xinhua precizează că lucrările de construcţie au început luni şi muncitorii lucrează în schimburi pentru a putea finaliza proiectul până sâmbătă, informează agerpres.ro.
 
Ritmul rapid în care va fi construită noua uzină readuce în minte măsurile adoptate în oraşul Wuhan, unde este epicentrul epidemiei de COVID-19, unde mai multe clădiri au fost reconvertite în facilităţi pentru tratarea pacienţilor infectaţi iar două spitale de campanie au fost construite de la zero în doar câteva zile.

Până acum producătorii chinezi de echipamente medicale nu au putut face faţă cererii. Luna trecută, in ianuarie, firma CMmask, un producător chinez de măşti medicale care asigură 30% din piaţa internă, a anunţat că zilnic primeşte comenzi pentru cinci milioane de măşti, de peste 10 ori mai mult decât nivelul normal.

Pe măsură ce China se confruntă cu epidemia de coronavirus, care până acum a provocat decesul a peste 1.860 de persoane, măştile medicinale au devenit foarte căutate de angajaţii din sectorul medical dar şi de publicul larg. Guvernul de la Beijing i-a încurajat pe producătorii de echipamente medicale să majoreze producţia pentru a face faţă cererii. 

Bilantul epidemiei de coronavirus: peste 1.800 de morti si peste 73.000 de cazuri de infectare confirmate, dar si peste 12.500 de persoane vindecate. La peste două luni de când a izbucnit, epidemia de coronavirus a depășit deja peste doua ori bilanțul total al celor care au murit din cauza SARS - 774 de oameni, dar și a MERS - 851 de oameni.

Potrivit celui mai recent bilanț, au murit pana acum 1.868 de oameni, majoritatea în China continentala, în provincia Hubei, focarul epidemiei izbucnite în luna decembrie 2019.

Dintre cei 1.868 de oameni care au murit,  sase au fost în afara Chinei - câte unul în Singapore, Japonia, Franta, Hong Kong, Taiwan și Filipine.

Peste 73.000 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate până luni, mai exact 73.259, dintre care cei mai mulți în China - 72.363. Cazuri de infectare cu noul COVID-2019 au fost semnalate in afara Chinei, in aproape 30 de tari, inclusiv din Europa, SUA, Africa, Rusia si din Emiratele Arabe Unite.

De asemenea, un număr de 12.582  de oameni s-au vindecat deja, cei mai mulți în China, și anume 7.862 în provincia Hubei, focarul epidemiei. 

Cei 1.868 care au murit din cauza noului coronavirus (COVID-19) au depășit cu mult bilanțurile epidemiilor anterioare de SARS și MERS. Au fost 774 de decese provocate de epidemia cu Sindromul Acut Respirator Sever (SARS-CoV), in 9 luni, între noiembrie 2002-iulie 2003, și de 851 de decese, în cazul Sindromului Respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV), între anii 2012-2013.

Focarul, care a ucis deja peste 1.789 de persoane în China continentală, potrivit celui mai recent bilanț, ar fi debutat într-o piaţă de peşte din Wuhan, în provincia Hubei, acolo unde s-au vândut şi animale sălbatice.  

De la ce animal sălbatic ar fi pornit epidemia. Oamenii de ştiinţă din China cred că pangolinii sunt o posibilă gazdă intermediară a noului coronavirus. Pangolinul, mic mamifer pe cale de dispariţie, ar putea fi animalul care a transmis noul coronavirus mortal la om

Cele 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre coronavirus

Ultimele informații privind numărul și locul îmbolnăvirilor pot fi urmărite pe HARTA ACTUALIZATĂ ÎN TIMP REAL. HARTA ACTUALIZATĂ DE CORONAVIRUS

Au fost deja raportate primele cazuri de transmitere a infecției cu virusul Corona de la om la om, primul caz a fost în Germania, raportat pe 28 ianuarie.

Cazuri în care oamenii s-au vindecat. O veste bună este că peste 12.500 de oameni s-au vindecat până acum, potrivit celui mai recent bilanț. 

CÂND A IZBUCNIT EPIDEMIA DE CORONAVIRUS. Epidemia cu coronavirus, un virus asemănător celor care provoacă gripa, a izbucnit în Wuhan, un oraş din centrul Chinei, la sfârşitul anului trecut, în decembrie 2019. 

Aproape în toate provinciile chinezești au apărut cazuri de infestare cu noul virus pulmonar. Din 23 ianuarie, orașul Wuhan și localitățile din apropiere sunt în carantină.