MENIU

Dragnea îi liniștește pe americani: "Cadrul fiscal din România nu-și va pierde atractivitatea"

Cadrul fiscal din România nu-și va pierde atractivitatea, dar, în același timp, cât mai multe companii trebuie să devină și mai profitabile, a declarat joi președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD.

Șeful PSD a susținut că, în cadrul discuțiilor avute la Palatul Parlamentului cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, și cu adjunctul șefului misiunii diplomatice a SUA, Dean Thompson, cei doi nu și-au exprimat vreo îngrijorare în privința unor posibile măsuri fiscale.

"Nu, categoric nu. Eu am deschis subiectul, adică n-am vrut să fie doar o vizită de rămas bun. A fost o întâlnire pe care am convenit-o. Eu am deschis subiectul și am spus că sub nicio formă cadrul fiscal din România nu-și va pierde atractivitatea, dimpotrivă'', a precizat Dragnea, adăugând că se doresc soluții astfel încât companiile să devină și mai profitabile.

El a caracterizat discuția cu cei doi diplomați americani ''bună, chiar plină''.

"Am avut o colaborare bună de-a lungul timpului cu Dean Thompson, a fost unul din membrii ambasadei SUA care a contribuit mult la dezvoltarea relațiilor bilaterale, un bun cunoscător al situației interne din țară și un om foarte aplicat. Am discutat, de asemenea, despre noua guvernare, despre noua echipă guvernamentală, am deschis subiectul, eu, referitor la discuțiile care apărut despre noile prevederi din programul de guvernare și am explicat ceea ce am spus și public, și am spus și în discuția pe care am avut-o cu domnul ministru de Finanțe. Avem o parte din companiile mari din România care, cu toate că au o cifră de afaceri foarte mare, raportează un profit mic. Interesul nostru e să vedem, împreună cu aceste companii, din discuții și întâlniri pe care le vor avea factorii guvernamentali, ce se poate face pentru ca și ei să aibă un profit mai mare și statul român să încaseze un impozit pe profit aferent mai mare. Împreună să găsească cele mai bune modalități. Poate este nevoie de modificări ale unor norme interne din România sau prevederi legislative, dar tot în cadrul unui proces predictibil", a detaliat Liviu Dragnea.

El a adăugat că, dacă se vor identifica soluții care pot face bine tuturor părților se vor adopta, iar dacă se vor identifica soluții care pot avea efecte secundare asupra mediului de afaceri nu se vor adopta.

"Și de săptămâna viitoare vor avea loc aceste întâlniri organizate de către Guvern, la inițiativa primului ministru și a ministrului de Finanțe. (...) Am stabilit să avem o comunicare constantă cu ambasada SUA, bineînțeles cum avem și cu celelalte ambasade, pentru a avea schimb de informații în timp real pentru o mai mare eficiență a colaborării", a mai spus Dragnea.